mama si fiica pe canapea

 

 

Designul interior al unei locuințe trebuie să mizeze, pe lângă frumusețe stilistică, pe un sentiment de confort ridicat. Casa fiecăruia dintre noi trebuie să fie un adevărat sanctuar în care să ne putem găsi liniștea sufletească și acea dorință de a ajunge ACASĂ.

 

O casă cu aspect de revistă nu oferă certitudinea că va trezi acel nivel de confort și relaxare pe care îl așteptați. De aceea, designerii de interior, înainte să se apuce de un proiect, vorbesc în amănunt cu proprietarul pentru a putea vedea: ce îi place, ce nu îi place, care este stilul său personal, care sunt obiectele pe care le dorește integrate în locuință într-un mod armonios, etc. Este un proces laborios și fiecare detaliu face diferența.

 

·      Cele 3 principii ale designului interior

·      Cum recunoști cele mai bune canapele extensibile?

 

 

1. Cele 3 principii ale designului interior

Crearea unei locuințe pe care să o numim casă se bazează pe trei principii: personalitate, confort și practicitate.

 

Personalitate

– obiecte și culori care să rezoneze cu propria persoană, astfel încât să se formeze un spațiu foarte personal.

 

Confort

– piesele de mobilier cu șezut: canapea, scaun, fotoliu sau pat trebuie să ofere confort ridicat pentru odihna de lungă durată.

 

Practicitate

fiecare obiect trebuie să fie practic și să aibă un scop pentru a nu încărca locuința (o locuință aglomerată poate duce la creșterea stărilor de anxietate și cele depresive, de aceea fiecare încăpere trebuie să fie cât mai aerisită).

 

Cele mai bune canapele extensibile o să vă aducă personalitate, confort și practicitate. Personalitate pentru că vă puteți alege materialele și culorile, confort oferit de către materiale de înaltă calitate utilizate în construcție și practicitate pentru că funcția extensibilă vă permite să creați locuri suplimentare pentru dormit.

 

 

2. Cum recunoști cele mai bune canapele extensibile?

 

Recunoașterea unui obiect de calitate este o sarcină foarte dificilă în ziua de astăzi. De ce? Pentru că piesele cu o calitate îndoielnică sunt stilizate pentru a oferi ideea unui produs calitativ.

 

În România, etalonul pentru calitate este prețul. Un concept total greșit, deoarece, de multe ori, adaosul pentru un produs depășește cu mult prețul de producție – mai ales dacă produsul nu vine direct de la producători. În acest mod se ajunge la o sumă colosală pentru un produs cu o calitate mediocră.

 

Materiale

  1. moliciune

Atunci când mizați pe canapele extensibile de calitate trebuie să vă uitați în primul rând la materialele folosite în realizarea lor, indiferent dacă le veți extinde doar atunci când aveți oaspeți pe care îi cazați pe timp de seară.

 

Șezutul  trebuie să fie compus dintr-un material moale și nu rigid pentru a nu face statul pentru un timp îndelungat inconfortabil. De asemenea, spătarul trebuie să fie moale, astfel încât spatele să se relaxeze și să aibă o poziție confortabilă.

 

  1. absorbție

 

Pe lângă moliciune, materialul nu trebuie să supraîncălzească pielea. Există anumite materiale care încing efectiv pielea, precum pielea 100 % naturală . Vara, în special, atunci când ne așezăm pe o canapea 100 % din piele naturală, corpul nostru transpiră excesiv chiar și la nivelul picioarelor, iar atunci când ne ridicăm după o astfel de canapea, toată transpirația rămâne inestetic pe suprafața ei. Mizați pe materiale absorbante, mai ales în cazul unei canapele extensibile pe care veți dormi, pentru că în caz contrat corpul va fi supraîncălzit și nu veți putea să vă odihniți corespunzător.

 

    c) lemn

De cele mai multe ori, cele mai bune canapele extensibile dețin cadrul din lemn. Este important ca lemnul folosit să fie dur și rezistent, de asemenea, să fie tratat chimic pentru longevitate. Cele mai calitative tipuri de lemn sunt: tec, stejar, salcâm, castan, cedru roșu, iroko, douglas, larice, pin, molid, plop, fag, mesteacăn, etc.


Sistem de extindere

  1. materiale

Materialele folosite în sistemul de extindere trebuie să aibă longevitate. Mizați pe sisteme de extindere din oțel sau fier și nu aluminiu, care are o durată de viață limitată.

 

Sistemul de extindere al canapelelor este cel care se strică cel mai des, mai ales dacă este folosit cu regularitate. Acest mecanism trebuie să fie supus unor teste riguroase, pentru a putea oferi eticheta de canapele extensibile de calitate.

 

Chiar dacă achiziționați cele mai bune canapele extensibile online, întrebați operatorii magazinului online despre mecanism, proveniența acestuia și materialele din care este fabricat.

 

  1. mod de extindere

Atunci când vorbim despre cele mai bune canapele extensibile, trebuie să vedem dacă sunt ușor de manipulat. Canapelele extensibile de calitate vor avea un sistem de extindere ușor de manipulat pentru orice persoană, transformându-se în pat în doar câteva secunde.

 

Cele mai întâlnite sistemw de extindere sunt cele prin glisare, click clack și cele cu saltea încorporată. De cele mai multe ori, aceste tipuri de sisteme de extindere sunt ușor de folosit, dar este nevoie să le încercați pentru a vă putea da seama care vi se va potrivi cele mai bine.

  

Curățare facilă

  1. materiale

Pe lângă materiale, canapelele extensibile de calitate trebuie să vă permită o curățare facilă. Un produs cu un preț ridicat, care necesită curățare profesională de cel  puțin 4 ori pe an, nu este un produs practic.

 

De exemplu, canapelele extensibile din piele 100 % naturală necesită în mod regulat hidratare – pielea naturală trebuie hidratată pentru a nu plesni și pentru a-și păstra aspectul fin și catifelat. Prețul unei canapele extensibile acoperită cu  piele naturală 100% este foarte ridicat și la fel și prețul de întreținere anual.

  

b) culori

În procesul de curățare al unei canapele trebuie ținut cont de culori și rezistența acestora. Cele mai bune canapele extensibile vor avea culori vibrante care nu se vor decolora chiar și după mai multe curățări intensive ale canapelei.

 

 

Cele mai bune canapele extensibile prezintă o calitate înaltă și un aspect desăvârșit. Este important să fiți atenți la detalii, la modul de executare al canapelelor din punct de vedere al materialelor și al mecanismului de extindere. O canapea extensibilă de calitate o să vă ofere confort, personalitate și practicitate.