De mai bine de un secol, canapeaua extensibilă este nelipsită din cadrul multor gospodării. Datorită confortului și funcționalității sale, acest tip de canapea extensibilă convertibilă joacă mai multe roluri, optimizând nivelul de confort în case și mai ales în spații restrânse.

Astăzi, piața mobilei este inundată de o mare varietate de modele de la diferite mărci. Alegerea unei canapele extensibile nu este întotdeauna ușoară. Dacă locuiți într-o garsonieră sau într-un apartament pe care îl împărțiți și cu alte persoane și doriți să profitați la maximum de spațiul pe care îl aveți, canapelele extensibile pentru dormit zilnic sunt alegerea ideală – pe timpul nopții sunt paturi confortabile și pe timpul zilei canapele sofisticate pentru oaspeți.

Cea mai bună canapea de dormit zilnic este cea care oferă un confort optim atât pentru somn, cât și pentru relaxare. Ea ar trebui să fie suficient de mare pentru a dormi confortabil și să aibă un suport bun pentru spate. De asemenea, ar trebui să fie ușor de transformat într-un pat și să aibă un sistem de depozitare pentru a economisi spațiu.


Suprafața de dormit trebuie să fie suficient de confortabilă pentru a vă oferi o calitate mai bună a somnului și destul spațiu pentru a vă putea mișca cu ușurință în încăpere. În articolul de astăzi vă vom prezenta un ghid complet despre cum să alegeți canapele extensibile pentru dormit zilnic, astfel încât să aveți mereu un somn odihnitor.

  1. ·      Modul de folosire al canapelei extensibile
  2. ·      Proces facil de extindere și restrângere
  3. ·      Spațiul pe care îl aveți la dispoziție
  4. ·      Materialele din care este fabricată canapeaua extensibilă
  5. ·      Tipul de proiectare
  6. ·      Tipuri de canapele extensibile pentru dormit zilnic
  7. ·      Top cele mai bune canapele extensibile pentru dormit zilnic

 

Modul de folosire al canapelei extensibile

 Canapeaua extensibilă reprezintă o soluție ideală atunci când avem nevoie de un pat suplimentar în propria locuință și nu avem spațiu suficient. În cazul în care nu aveți cameră de oaspeți sau garsoniera în care locuiți are un spațiu disponibil foarte mic sau insuficient, canapelele extensibile acționează în același timp ca mobilier pentru living și mobilier pentru dormitor.

 Analizarea amănunțită a propriilor noastre nevoi și utilizarea pe care urmează să o oferim canapelei extensibile constituie aspecte esențiale atunci când realizăm procesul de achiziție. În cazul în care canapeaua extensibilă o să fie utilizată în fiecare seară pentru a dormi pe ea, atunci ar trebui să vă gândiți să investiți o sumă considerabilă. Aceasta trebuie să fie extrem de confortabilă pentru a vă putea oferi un somn odihnitor și o postură corectă a spatelui în timpul somnului și în același timp trebuie să fie foarte rezistentă pentru a putea suporta procesul de extindere și retragere în fiecare zi, precum și statul pe ea – de obicei canapelele nu sunt folosite atât de des.

 În cazul în care o veți folosi pe post de canapea principală în living și pat pentru oaspeții care vin frecvent în vizită, cel mai bine este să alegeți un model cu perne mari și pufoase, care să fie confortabil dacă stați jos foarte mult timp și suficient de confortabil pentru dormit.

 

fetita si caine canapea extensibila confortabila


 

Proces facil de extindere și restrângere

Sistemul de extindere pe care îl are o canapea extensibilă este o altă caracteristică de care ar trebuie să țineți cont, mai ales dacă urmează să o utilizați frecvent. Canapelele extensibile pentru dormit zilnic trebuie să aibă un sistem de extindere și retragere foarte facil și longeviv. Este nevoie ca sistemul de extindere al canapelei să fie ușor de utilizat pentru a vă permite să faceți acest lucru cu un minimum de efort pe cont propriu. Longevitatea unui astfel de sistem este la fel de importantă, deoarece prin utilizarea zilnică uzura este mult mai mare și acest lucru înseamnă că durata de viață poate să fie mai scăzută. Este important să verificați sistemul de extindere și să vedeți care este garanția acestuia.

  

Spațiul pe care îl aveți la dispoziție

 Una dintre cele mai mari greșeli în achiziționarea de canapele extensibile pentru dormit zilnic este lipsa de măsurare a spațiului disponibil. Este absolut necesar să țineți cont de spațiul pe care îl aveți la dispoziție pentru a crea armonie în cameră și suficient spațiu pentru canapea chiar și atunci când o folosiți sub formă de pat. Măsurați cu atenție spațiul și canapeaua pentru a vă permite să vă mișcați lejer în cameră chiar și atunci când este întinsă sub formă de pat.

 

Materialele din care este fabricată canapeaua extensibilă

 Materialele din care sunt fabricate canapelele extensibile pentru dormit zilnic reprezintă un aspect foarte important, deoarece acestea vă dictează confortul și longevitatea.

Tapițeria canapelei extensibile este importantă, deoarece un material de slabă calitate vă poate crea iritații pe piele. Alegeți materiale pentru tapițerie rezistente, care nu fac cute în cazul în care stați mult timp pe canapea și care se curăță cu ușurință. În plus, acestea trebuie să fie non alergenice pentru a va oferi un grad crescut de siguranță. Salteaua canapelei trebuie să fie confortabilă și în același timp rezistentă. Alegeți acele modele de saltele care revin tot timpul la forma inițială pentru a avea mereu un aspect plăcut.

 

Tipul de proiectare

În varietatea de canapele extensibile pentru dormit zilnic veți găsi nenumărate modele. Alegerea acesteia va depinde mai ales de spațiul disponibil și de oamenii care vor dormi în ea. Există canapele extensibile pentru dormit zilnic cu paturi duble și canapele extensibile pentru dormit zilnic cu paturi single, de exemplu cele pentru o cameră pentru copii. Dacă este o canapea extensibilă pentru o cameră de zi, alegeți un design confortabil, cu cotiere și spătar înalt pentru a o folosi nu numai pentru a dormi, ci și pentru a citi, a urmări televizorul.  Dacă este o canapea extensibilă pentru o zonă de studiu pe care urmează să o folosiți drept cameră de oaspeți, puteți alege un model mai mic cu un design mai informal.

  

Tipuri de canapele extensibile pentru dormit zilnic

 Click-clack (sau tip de carte)

Click-clack se referă la mecanism. Pentru a extinde salteaua, spătarul este împins ușor înainte până când se aude un clic care indică faptul că încuietoarea a fost eliberată și poate fi deschisă complet. Apoi se aude un clack care indică faptul că a fost plasată într-o poziție stabilă, cu salteaua complet orizontală.

Glisare

După cum indică deja numele, baza canapelei alunecă ușor înainte, dacă o tragem. Când este trasă definitiv, vedem că partea sa inferioară stochează un complement, care este cealaltă jumătate a patului. De obicei, există un mâner din material care să ne ajute să o scoatem.

Prin urmare, salteaua (care este de obicei cu două locuri) este împărțită în două părți printr-o fantă intermediară.

Cu saltea încorporată

Au un avantaj fundamental: au o saltea separată care este „ascunsă” atunci când este trasă și este lăsată la vedere când patul este asamblat. Spuma de pe scaunul canapelei nu face parte din saltea. Asta înseamnă că puteți alege o saltea pe placul dvs. Singura măsură de precauție este să alegeți unul care să nu aibă arcuri interioare, astfel încât să poată fi pliată complet. Deoarece salteaua este independentă, o puteți înlocui cu alta oricând doriți.


Atunci când alegeți o canapea de dormit zilnic, este important să luați în considerare următoarele factori:

 

·      Dimensiunea: Alegeți o canapea care să fie suficient de mare pentru a dormi confortabil. Dacă sunteți o persoană mare, aveți nevoie de o canapea mai mare.

·      Materialul: Canapele sunt disponibile din diferite materiale, inclusiv țesătură, piele și piele ecologică. Alegeți un material care este durabil și ușor de întreținut.

·      Designul: Canapele sunt disponibile într-o varietate de stiluri, de la clasic la contemporan. Alegeți un stil care se potrivește cu decorul casei dumneavoastră.

·      Prețul: Canapele pot varia în preț de la câteva sute de dolari la câteva mii de dolari. Alegeți o canapea care se încadrează în bugetul dumneavoastră.

Cu o alegere atentă, puteți găsi canapeaua de dormit zilnic perfectă pentru nevoile dumneavoastră.


Vă așteptăm în showroom-ul Studio Casa din Voluntari, unde puteți să interacționați cu produsele și să le vizualizați, înainte de achiziție.