Cea mai buna plita incorporabila: modele pe gaz, cu inductie sau electrice

plita incorporabila Studio Casa

 

Exista destul de multe persoane care nu au nevoie de un cuptor sau care doreste sa monteze unul incorporabil, separat de plita. Aceasta este solutia ideala mai ales pentru persoanele care au o bucatarie de tip insula unde sa gateasca. O plita incorporabila este mult mai convenabila din punct de vedere al spatiului, dar si al aspectului pe care il ofera bucatariei,  fata de un aragaz obisnuit. Daca si tu ai ajuns la decizia de a cumpara un astfel de electrocasnic, poti afla din acest articol cum sa alegi intre diferitele tipuri de plita si diferite informatii cu privire la consum si importanta dimensiunilor acesteia.

 

 

Cuprins:

1. Cum să alegi cele mai bune plite incorporabile: pe gaz, cu inducție sau electrice

2. Cum să faci diferența referitor la consumul plitelor cu inducție, pe gaz sau electrice

3. De ce sunt importante dimensiunile unei plite incorporabile

4. Designul unei plite: modern sau retro vintage?

 

1. Cum să alegi cele mai bune plite incorporabile: pe gaz, cu inducție sau electrice

Pincipalele tipuri de plite incorporabile din care poti alege sunt cele pe gaz, cele cu inductie si cele electrice. Exista diferente intre fiecare dintre ele, iar noi ti le vom spune pentru ca tu sa alegi mai usor.

  • Plitele pe gaz

Daca vrei sa afli care sunt cele mai bune plite, cele pe gaz sunt cele preferate de cei cărora le este mai simplu sa lucreze cu ceva cat mai asemanator cu aragazul. Chiar daca sunt mai usor de folosit, nu au atatea functii precum cele electrice, de exemplu. 

 

  • Plitele cu inductie

Plitele cu inductie sunt cele mai sigure si economice dintre toate. Incalzesc foarte rapid, au cel mai mic consum si sunt cele mai eficiente. Acestea sunt alimentate tot electric, insa functioneaza diferit de cele din categoria plitelor electrice, folosindu-se de un electromagnet ce inalzeste doar vasul de gatit, fara a degaja caldura prin arzatoare. Plitele cu inductie au, insa, un pret ridicat si pot fi folosite doar cu vase electroconductoare.


  • Plitele electrice

Plitele electrice se afla cumva la mijlocul celorlaltor doua variante de mai sus in ceea ce priveste eficienta. Acestea, insa, au mai multe functii disponibile decat cele cu gaz si nu sunt atat de costisitoare la cumparare precum cele cu inductie si se pot folosi vase din aceleasi materiale cu cele pe care le folosesti la gatitul cu plita pe gaz.

 

2. Cum să faci diferența referitor la consumul plitelor cu inducție, pe gaz sau electrice

Consumul este un aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand faci o decizie de cumparare pentru acest electrocasnic. Fiecare model in parte are propriul nivel de consum, insa, daca ai face un top al costurilor consumului, plita cu inductie are un consum de curent foarte redus, iar plita pe gaz este putin mai economa decat cea electrica.  Mai jos poti vedea un grafic al randamentului tipurilor de plite pentru a te ajuta sa iei o decizie corecta.

 

plita incorporabila Studio Casa

 

3. De ce sunt importante dimensiunile unei plite incorporabile

Dimensiunea plitei este o alta caracteristica importanta in luarea deciziei de cumparare. Da, plita incorporabila poate fi montata in mai multe locuri fata de un aragaz robust, insa asta nu inseamna ca nu trebuie sa faci cateva masuratori. Asigura-te ca blatul este suficient de lat incat incorporarea plitei sa cat mai eficienta, fara ca aceasta sa fie prea mare sau sa iti ocupe mai mult spatiu decat anticipai.  Iata cateva exemple dupa care te poti orienta:

  • Plite cu dimensiuni mar
  • Plite cu dimensiuni medii
  • Plite cu dimensiuni mici

 

4. De ce este important desigul unei plite

Indiferent ca vorbim de plitele pe gaz, electrice sau prin inductie si indiferent de dimensiunile unei plite, putem alege o plita si in functie de designul ei. Exista si plite cu design modern si plite cu design Retro Vintage. Daca bucataria este moderna si abunda prin metal, sticla si culori reci, alegerea va fi cu siguranta pentru o plita moderna. Daca bucataria este calda si amenajata in stil rustic sau Retro vintage, alegeti unn model de plita Retro in culori bej, negru sau alb si totul va fi asortat.

 

Acum te poti decide cu ce tip de plita doresti sa iti dotezi bucataria. Plitele sunt superioare aragazelor din punct de vedere al spatiului, al designului, dar si pentru faptul ca pot fi curatate mult mai usor de curatat fata de un aragaz. In plus, pot fi asezate oriunde in bucatarie unde exista o sursa de alimentare, avand posibilitatea montarii in mai multe zone, comparativ cu un aragaz.