familie gaeste la cupror incorporabil

 

Fie ca locuiesti singur sau impreuna cu familia, este esential sa te asiguri ca exista un aragaz in bucatarie. Chiar daca, poate, ti se pare o idee buna sa iti incalzesti mancarea la microunde, nu este cea mai sanatoasa solutie si tot nu ai putea sa iti gatesti ceva. In plus, poti regla flacara ochilor de aragaz si  a cuptorului in functie de ce anume gatesti, lucru pe care nu il poti face cu un cuptor de microunde, de exemplu. De aceea este important sa ai un astfel de produs in dotarea bucatariei.  In acest articol vei afla cum iti poti alege un aragaz in functie de sursa de alimentare si dimensiuni, dar si cum poti face curatarea acestuia.

 

Cuprins:

1. Recomandare pentru aragaz de la Studio Casa: Care este cel mai bun tip de aragaz: mix, electric sau pe gaz?

2. Cum alegi corect in functie de dimensiunile unui aragaz

3. Curatarea aragazului si a cuptorului ars

 

 

1. Recomandare pentru aragaz de la Studio Casa: Care este cel mai bun tip de aragaz: mix, electric sau pe gaz?

 

Atunci cand ai de ales intre cele mai bune aragazuri de pe piata, e nevoie sa tii cont de cateva caracteristici foarte importante:

     1. sursa de alimentare; 

     2. Dimensiunile aragazului;

     3. Stilul  si designul daca este modern din inox sau este Retro.

  Prin analizarea acestora, iti poti calcula mai bine costurile pe viitor, iti poti alege dimensiunile de care ai nevoie raportandu-te la dimensiunile celorlaltor obiecte de mobila si al spatiului din bucatarie. Bineinteles, daca aragazul este electric, poti verifica si eficienta lui prin aflarea numarului de kilowati pentru a masura puterea acestuia. 

Designul unui aragaz este  foarte important, deoarece trebuie sa se potriveasca cu stilul bucatariei in care se va afla. Intr-o bucatarie moderna in care predomina otelul si sticla se potriveste foarte bine un aragaz modern din inox. Daca vorbim de o bucatarie rustica sau in stil Retro vintage, amenajata in culori calde, un aragaz Retro beige este mai mult decat potrivit. Exista o multitudine de modele de aragazuri moderne, dar si Retro, de unde poti alege.

 • Aragazul mixt

Aragazul mixt este cel care are plita  cu alimentare pe gaz si cuptorul cu alimentare electrica. Acest tip de aragaz poate fi cel potrivit pentru tine daca vrei sa ai un aragaz mai eficient decat cel pe gaz, dar fara a plati un consum lunar destul de costisitor pentru electricitate, asa cum se intampla la cele complet electrice.

 

 • Aragazul electric

Aragazul complet electric se foloseste de foarte putine persoane, tocmai din cauza costurilor foarte mari generate de acestea. Este adevarat ca acest tip de aragaz este cel mai eficient, insa costurile lunare ce provin de aici sunt prea mari pentru a merita aceasta investitie.

 

 • Aragazul pe gaz

Daca pana acum ai folosit aragazul pe gaz si nu doresti sa schimbi acest lucru, atunci cel mai bun aragaz pentru tine este cel pe gaz, mai ales daca nu doresti sa consumi energie electrica, folosind si alta sursa de alimentare in fiecare luna. Totusi, daca nu esti multumit/a de performanta celui pe care il ai acum sau ai nevoie de unul nou, iata ce modele poti lua in considerare:

 

 

 

2. Cum alegi corect in functie de dimensiunile unui aragaz

Dimensiunile aragazului trebuie sa fie luate in considerare la fel de mult ca si celelalte caracteristici. Este important sa te asiguri ca dimensiunile aragazului se potrivesc cu cele ale spatiului bucatariei si a celorlaltor elemente existente pentru a nu strica in vreun fel amenajarea. Nimanui nu i-ar placea sa cumpere un aragaz si sa isi dea seama prea tarziu ca acesta nu incape in locul in care trebuia pus. Iata cateva dimensiuni ale aragazului dupa care te poti orienta:

 • Dimensiune mare: 90x60 cm

 

 • Dimensiune medie: 60x60 cm

 • Dimensiune mica: 50x55 cm

 

3. Curatarea aragazului si a cuptorului ars

Curatarea aragazului te asigura ca il poti folosi pe o perioada mai mare de timp. Odata ce acesta este lasat murdar, toata mizeria, urmele de grasime si asa mai departe, ele se intaresc si vor fi in ce in ce mai greu de indepartat. Acestea, la contactul repetat cu caldura, vor afecta componentele aragazului pana il vor strica. Pentru ca acest lucru sa nu se intample si pentru a evita defectarea lui, curata aragazul dupa fiecare folosire.

Iata cateva sfaturi despre cum poti curata aragazul si cuptorul: 

 • nu curata doar suprafetele vizibile, ci curata si alte elemente ce pot fi indepartate;
 • curata petele recente cu prosoape de hartie, lavete umede sau bureti care sa nu zgarie materialul aragazului;
 • incearca sa cureti mai intai murdaria cu apa, spirt sau chiar otet, pentru a nu folosi excesiv solutiile de curatat;
 • petele greu de scos pot fi curatate cu solutii speciale pentru acest lucru printr-o simpla frecare a suprafetei murdare;
 • unele pete dificile necesita un timp in care solutia este lasata sa actioneze asupra acestora pentru a pute descompune murdaria si pentru a putea fi inlaturata complet.

Speram ca acest articol te-a ajutat in decizia de cumparare a aragazului. Nu uita sa cureti aragazul si cuptorul dupa fiecare data cand gatesti, pentru a te scuti de un efort mai mare mai tarziu.