Marii bucătari ai planetei precum Jamie Oliver și Gordon Ramsay recomandă utilizarea unui grătar electric. Atât legumele, cât și carnea albă sau roșie, sunt alimente care dacă sunt preparate pe grătar sunt mult mai sănătoase și mai gustoase față de cele gătite într-o tigaie cu ulei încins sau pe un grătar cu cărbuni. Înainte să-ți echipezi bucătăria cu un grătar electric, trebuie să știi cât mai multe despre toate criteriile de selecție și să verifici toate aceste specificații în ghidul tehnic al fiecărui produs. În final, alegerea trebuie să merite investiția și să aducă satisfacție pe termen lung.

Citește în continuare care sunt cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere, și află care sunt beneficiile pentru sănătate ale cărnii preparate pe un grătar electric.

Cuprins

  1. Dotarea cu termometru, pentru verificarea permanentă a temperaturii
  2. Dimensiunea și spațiul de depozitare - produse accesibile pentru locuința ta
  3. Termostatul ajustabil - accesoriul ideal pentru versatilitatea preparatelor
  4. Posibilitatea demontării, pentru curățarea mai ușoară a componentelor
  5. Avantajele utilizării grătarului electric pentru prepararea cărnii

 

 1. Dotarea cu termometru, pentru verificarea permanentă a temperaturii 

 Un grătar electric foarte bun trebuie să fie dotat cu un termometru. Fie că este încorporat sau detașabil, acesta va arăta în permanență temperatura și vei ști când să pui pe grill carnea. Există totuși branduri care nu dispun de acest accesoriu și modelele nici nu permite montarea unuia, dar sunt prevăzute cu un bec led care se aprinde atunci când mâncarea a ajuns la temperatura optimă.

 

2. Dimensiunea și spațiul de depozitare - produse accesibile pentru locuința ta

 “Esențele tari se țin în sticluțe mici”. Cel mai bun grill electric trebuie să dețină foarte multe funcționalități, și, totodată, dimensiunile sale să fie moderate, pentru a putea fi inclus în orice tip de bucătărie. De regulă, în comerț, cele mai accesibile grătare electrice au o suprafață totală de coacere de aproximativ 800 cm pătrați cu o plită a cărei dimensiuni ajung până la 25x30 cm sau 26x31 cm. Suprafața este suficientă pentru pregătirea a patru porții într-o singură etapă de preparare. După utilizare, se spală cu ușurință și se poate depozita datorită dimensiunilor sale reduse, în același dulăpior cu restul veselei sau pe raftul unei cămări dacă vei găti doar atunci când sunt ocazii speciale sau ai invitați.

 

3. Termostatul ajustabil - accesoriul ideal pentru versatilitatea preparatelor 

 Într-un top de grătare electrice, una dintre cele mai importante caracteristici este cu siguranță existența unui termostat reglabil. Acesta va permite setarea și schimbarea temperaturii pe toată durata sesiunii de gătire. Cel mai bun grătar electric va avea, de asemenea, și un capac cu plită striată care va permite coacere pe ambele părți în același timp. Totodată, se poate folosi și fără acest capac, atunci când se prepară micul dejun, sau, cand timpul de prepare este mic.

 

 4. Posibilitatea demontării, pentru curățarea mai ușoară a componentelor

 Pe cât de plăcut și relaxant este gătitul, pe atât de obositor și chinuitor poate fi spălatul vaselor. De aceea, cel mai bun grătar trebuie să aibă piese detașabile și lavabile automate, în special tava de scurgere a grăsimii care acumulează cele mai multe reziduuri în urma pregătirii termice. Piesele detașabile se pot introduce în mașina de spălat vase, iar apoi se usucă rapid și se montează înapoi cu ușurință, respectând desigur indicațiile din cartea tehnică.

 

5. Avantajele utilizării grătarului electric pentru prepararea cărnii

 Atunci când vrei să faci un grătar folosind un grill clasic pe bază de cărbuni ai nevoie, în primul rând, de un spațiu deschis, pentru a preveni orice fel de incident, iar apoi vei avea nevoie de menținerea temperaturii care se va face doar prin adăugarea constantă a lemnelor pe foc. Află că un grătar electric poate fi folosit în interiorul casei și de către cei care nu au foarte multă experiență în gastronomie. Se cuplează doar la o sursă de curent alternativ și se setează temperatura dorită, fără alte pregătiri în prealabil.

Tava de scurgere a grăsimii permite colectarea sucurilor gustoase rezultate în urma preparării, ele putând să fie folosite ulterior pentru alte mâncăruri. Un alt avantaj al grătarului electric este că oferă cărnii un gust deosebit și un aspect profesional demn de aprecierea marilor bucătari. Datorită încălzirii uniforme, fiecare felie de carne va fi perfect rumenită, iar suprafață antiaderentă nu va permite ca acestea să se lipească.

 

Grătarul electric merită o investiție pentru că aduce beneficii multiple. Vei reuși să faci preparate gustoase oricând și te vei bucura de savoarea unui cotlet de porc rumenit pe grătar chiar și în sezonul rece. Analizează cu atenție toate aceste aspecte înainte să te decizi ce tip de grill să achiziționezi. De asemenea, folosește funcția specială de comparare a produselor de pe site-ul Studio Casa, care te va ajuta să vizualizezi mai bine plusurile și minusurile fiecăruia în parte.

Specialiștii noștri îți stau la dispoziție pentru orice fel de informație suplimentară.