Știai că simplul miros al cafelei te poate ajuta să te trezești mai ușor dimineața, stimulându-ți creierul? Dar că aceasta este un antidepresiv natural care îți îmbunătățește starea de spirit și sănătatea cu fiecare ceașcă? Cafeaua, consumată în moderație, este un element esențial în dieta noastră zilnică, așa că trebuie să ne asigurăm că o preparăm corespunzător pentru a nu pierde din proprietățile acesteia.

Orice iubitor de cafea știe că aparatul pentru cafea nu poate lipsi din nicio locuință. Primul espressor pentru cafea a fost inventat la sfârșitul secolului 19, în Italia, iar de atunci și până în prezent au apărut o gamă largă de aparate pentru cafea performante de diferite tipuri, ce ne pot oferi experiența unei cafele savurate în Italia chiar în propria locuință.

 

Dacă ești în căutarea unui nou aparat pentru cafea calitativ și la un preț excepțional, te invităm să arunci o privire asupra gamei largi de aparate pentru cafea marca Studio Casa. De la cafetiere la espressoare profesionale, poți fi sigură că vei găsi ceva care ți se potrivește.

 

Mai mult, orice aparat de cafea disponibil pe site-ul Studio Casa aparține unei linii de design precum cea vintage, retro, clasică sau modernă și pot fi găsite aparate de cafea de toate dimensiunile și culorile. Astfel, achiziționarea unui aparat de cafea care să se integreze perfect în bucătăria ta nu va mai fi un lucru aproape imposibil.

 

Aparatele de cafea sunt la mare căutare în zilele noastre, dar multe persoane nu știu ce tip de aparat pentru cafea să aleagă, care aparat se potrivește gusturilor lor, sau ce specificații ar trebui să aibă un aparat pentru cafea calitativ. Studio Casa este aici pentru a-ți oferi toate detaliile de care ai nevoie pentru a face alegerea perfectă pentru tine și familia ta!

 

expressor automat de cafea    espressor cafea, expressor cu pompa  cafetiera, filtru de cafea


   

 aparat de cafea, espressor de cafea


Tipuri de aparate de cafea 

Pentru a te decide ce aparat pentru cafea dorești să achiziționezi, trebuie mai întâi să știi care sunt tipurile de aparate pentru cafea dintre care poți alege:

 

·      Cafetiera – sau filtru de cafea aceasta este probabil cel mai cunoscut aparat pentru cafea, mai ales datorită îndelungatei sale existențe, încă de la sfârșitul secolului al 18-lea. Cafetiera produce cafeaua pe care o savurăm dimineața prin filtrare și nu este un electrocasnic complex precum alte aparate pentru cafea. Veți găsi diverse modele de cafetiere cu diferite funcții de menținere a temperaturii și aromei, cu râșniță încorporată, sisteme anti picurare sau chiar și afișaj digital.

 

·   Espressor cafea manual – acest aparat pentru cafea pregătește cafeaua cu ajutorul aburului trecut cu presiune printr-o cupă în care se află cafea, utilizatorul fiind cel care trebuie să aplice manual presiunea necesară producerii cafelei. Espressor manual este aparatul perfect pentru pasionații de cafea care doresc experiența de barista la ei acasă. Aparatul este alcătuit din mai multe elemente mecanice decât electronice și permite utilizatorului să se implice complet în prepararea cafelei pe care o va savura.

 

·      Espressor semiautomat – acesta se comportă exact ca un espressor manual, doar că nu necesită intervenția utilizatorului, fiind perfect pentru persoanele ocupate, care doar doresc să bea cafeaua fără efort. Tot ce trebuie să faci este umpli filtrul cu cafea măcinată.

 

·      Espressor automat – aceste aparate pentru cafea necesită doar apăsarea unui singur buton pentru a doza apa necesară, a trece-o prin cafeaua măcinată și opri aparatul când băutura este gata. Un espressor automat ți se potrivește dacă vrei să pregătești mai multe cafele într-un timp cât mai scurt.

 

·      Espressor super-automat – acest espressor este cel mai versatil, permițând utilizatorului să își configureze băutura după propriul gust, în funcție de tăria sau aroma dorită. De la espresso și cafea clasică, la cappuccino, cafea latte sau ciocolată caldă, toate acestea pot fi pregătite cu ușurință cu ajutorul unui espressor super-automat.

 


Cum alegi aparatul de cafea potrivit? La ce trebuie să fii atentă? 

Cu atât de multe modele de aparate pentru cafea din care poți alege, ar părea dificil să te hotărăști asupra unuia. Aici sunt detaliile la care trebuie să fii atentă atunci când alegi un aparat de cafea:


·      Presiune espressor cafea – dacă dorești ca aparatul tău pentru cafea să prepare o cafea concentrată, cu gust intens, este ideal să alegi un aparat cu presiune cât mai mare. Cea ideală este de minim 15 bari, oferind cafelei tale un gust aparte.

 

·      Funcții suplimentare espressor cafea– aparatele pentru cafea pot avea funcții suplimentare precum avișajul avansat, funcția de spumare a laptelui pentru cafea latte sau cappuccino, clătirea automată, sau boilerul cu încălzire rapidă. Acestea nu sunt neapărat necesare, dar pot face experiența ta mult mai plăcută și relaxantă.

 

·      Material și design espressor de cafea – de cele mai multe ori aparatele pentru cafea sunt făcute dintr-un material plastic, dar trebuie să ai grijă ca acesta să fie cât mai calitativ posibil pentru a preveni deteriorarea rapidă a aparatului. Pentru râșniță, un material ideal este ceramica sau oțelul inoxidabil, având o durată de viață lungă. Designul este și el important, așa că încearcă să alegi un aparat pentru cafea care să se integreze plăcut în bucătăria ta.

 

·      Capacitate rezervor aparat de cafea – o capacitate a rezervorului recomandată pentru un aparat de cafea al unui utilizator obișnuit este de 1,5-1,8 litri, dar poți opta pentru un aparat cu rezervor mai mare sau mai mic, în funcție de cantitatea de cafea pe care o vei prepara.

 

·      Temperatura cafelei – specialiștii sugerează că temperatura potrivită pentru prepararea unei cafele perfecte trebuie să fie cuprinsă între 86 și 92 de grade celsius. Gradul de prăjire al cafelei va afecta această temperatură, deci este important și ce tip de cafea vei folosi.

 

·      Timpul de extracție al cafelei – de obicei, o cafea trebuie să fie preparată în 25-40 de secunde. Dacă durata este prea mică, cafeaua va fi prea slabă și va avea un gust fad, iar dacă durata este de peste 40 de secunde, aceasta nu va fi deloc cremoasă. 

 

Alegerea aparatului pentru cafea potrivit pentru locuința ta este o decizie importantă, fiind și o investiție considerabilă. Din acest motiv, recomandăm să te informezi cu atenție înainte de a achiziționa un astfel de electrocasnic. După ce te-ai decis ce tip de aparat pentru cafea dorești să cumperi, dar și ce funcții vrei ca acesta să prezinte, poți verifica site-ul Studio Casa pentru a alege unul dintre cele mai calitative aparate pentru cafea la un preț foarte avantajos.


 

 Sursa foto: gettyimages.com