Puține lucruri din viață durează cât o combină frigorifică.

 

femeie la frigider

 

„Regele bucătăriei”, frigiderul a asistat ani buni, chiar zeci de ani, la aniversări, momente dificile și experimente culinare, dar este timpul să îl schimbați. Deoarece fiecare casă este diferită, este deosebit de important să faceți alegerea corectă atunci când alegeți o combină frigorifică. Și nu este atât de ușor să știți ce combină frigorifică să achiziționați. Dar nu vă faceți griji. Am pregătit o listă de sfaturi despre cum să alegeți cele mai bune combine frigorifice care vă va ajuta cu siguranță să o găsiți pe cea care se potrivește nevoilor dumneavoastră.

 

1. Ce este o combină frigorifică

2. Caracteristicile unei combine frigorifice

3. Combine frigorifice de sine stătătoare sau încorporabile

4. Dimensiunile combinei frigorifice

5. Eficiență energetică

6. Clasa climatică

7. Stele congelator

8. Nivel de zgomot

9. Fără îngheț

10. Capacitate

11. Diferite zone reci

12. Controlul temperaturii

13. Distribuitor de apă și gheață

14. Lumini interioare și panou exterior

15. Combine inteligente

16. Cele mai bune combine frigorifice

 

Ce este o combină frigorifică

Combinele frigorifice sunt aparate frigorifice ce permit conservarea alimentelor pentru mai mult timp. O combină frigorifică este formată din două părți: frigider și congelator. În cazul acestor modele, frigiderul se află în partea superioară și congelatorul în partea inferioară.

 

Caracteristicile unei combine frigorifice

În momentul actual există atât combine frigorifice de sine stătătoare, cât și combine încorporabile. Modelele de sine stătătoare pot să fie amplasate în orice loc, pe când cele încorporabile sunt integrate în mobilier pentru a crea armonie în bucătărie.

 

Dimensiunile combinei frigorifice

Au diferite înălțimi și lățimi și există și diferențe în proporția frigiderului, care poate fi de 40-60% sau 45-55% (congelator-frigider). Înălțimea sa variază între 176 și 203 de centimetri, lățimea poate fi de 60 sau 70 de centimetri și adâncimea de 66, 67 sau 80 de centimetri.

 

Eficiență energetică combină frigorifică

Dacă doriți să economisiți cu factura de energie electrică, aceasta este cea mai importantă caracteristică la care trebuie să vă uitați. Există șapte etichete universale (A, B, C, D, E, F, G) care reprezintă consumul aparatului: cele mai eficiente aparțin categoriei A, iar cele care consumă cel mai mult sunt însoțite de G.

Aproape toate aparatele electrice vândute astăzi poartă eticheta A. Dar există patru clase în acest grup (A, A +, A ++, A +++) care sunt cele la care ar trebui să vă uitați atunci când alegeți una. In teorie, un frigider din categoria A + consumă cu 20 % mai puțin decât unul din clasa A, o clasa A ++ consumă cu 40% mai puțin decât o clasă A și clasa A +++ are un consum de 60% mai mic decât o clasă A .

 

Clasa climatică combină frigorifică

Un alt punct de analizat în fișa tehnică a unei combine frigorifice este clasa climatică, care reflectă temperatura ambientală la care aparatul poate funcționa fără probleme.

Subnormal (SN): Pentru temperaturi cuprinse între 10 ° C și 32 ° C.

Normal (N): Pentru temperaturi cuprinse între 16 ° C și 32 ° C.

Subtropical (ST): Pentru temperaturi cuprinse între 18 ° C și 38 ° C.

Tropical (T): Pentru temperaturi cuprinse între 18 ° C și 43 ° C.

 

Stele congelator combină frigorifică

Este la fel de important să examinați stelele pentru zona de congelator precum eficiența energetică.

O stea * : ajunge la -6º C. Nu sunt folosite pentru congelarea alimentelor.

Două stele ** : ajunge la -12º C. Nici ele nu congelează mâncarea.

Trei stele *** : ajunge la -18 ° C. Deși nu servesc pentru congelarea alimentelor, sunt capabile să le conserve pe cele care sunt deja congelate în funcție de durata care poate fi citită pe ambalajul lor.

Patru stele **** : Congelatorul atinge -24 ° C, ceea ce asigură întreținerea corectă a alimentelor fără risc de rupere a lanțului de frig.

 

Nivel de zgomot combină frigorifică

În mod normal, amplasarea combinei frigorifice este în bucătărie, de aceea trebuie să alegem o combină frigorifică menită să nu facă prea mult zgomot. Zgomotul este măsurat în decibeli (dB) și o valoare optimă a unei combine frigorifice ar trebui să fie între 40 și 45 dB, ceea ce ar echivala cu sunetul care există într-o bibliotecă.

 

Fără îngheț

Tehnologie esențială pe care trebuie să o verificați. Principalul obiectiv al sistemului fără îngheț este de a evita acumularea de îngheț pe pereții frigiderului și congelatorului sau chiar pe alimente. Astăzi, majoritatea combinelor încorporează această tehnologie deoarece este foarte importantă.

 

Capacitate combină frigorifică

Capacitatea va fi direct proporțională cu numărul de persoane care locuiesc în casă. Această caracteristică este măsurată în litri (L). Pentru o persoană, sunt suficienți 125 de litri în frigider și congelator, în timp ce o familie cu patru persoane va avea nevoie de aproximativ 500 de litri de capacitate. De asemenea, este important dacă veți avea nevoie de mai mult sau mai puțin spațiu pentru a îngheța alimentele.

 

Diferite zone reci la o combină frigorifică

De neconceput la modelele mai vechi, diferitele zone reci vă permit să diferențiați alimentele și să izolați mirosurile, ceea ce extinde durata de valabilitate a alimentelor, sau să răciți ultra-rapid sticlele și a dozele. Aceasta este una dintre caracteristicile care a avansat cel mai mult în ultimii ani și este cea mai atractivă pentru consumator.

 

Controlul temperaturii la o combină frigorifică

Unele aparate vă permit să controlați temperatura odată ce ușa este deschisă, ceea ce, evident, reduce eficiența energetică. Nu ar trebui să fie un motiv pentru a respinge un model, ci mai degrabă pentru a evidenția unul față de celălalt.

 

Distribuitor de apă și gheață la o combină frigorifică

Unii nu ar putea trăi fără un sistem de apă și gheață, mai ales vara.

 

Lumini interioare și panou exterior combină frigorifică

Aparatul nostru trebuie să aibă, de asemenea, suficientă lumină în interior pentru a putea vedea clar alimentele. Panoul exterior permite verificarea stării combinei: dacă apar erori, dacă ceva nu funcționează corespunzător, etc.

 

Combine frigorifice inteligente

Noua generație încorporează un ecran exterior cu informații despre alimente, conectivitate WiFi sau Bluetooth și tot felul de moduri pentru a adapta funcționarea combinei la sarcini sau la momentul zilei. Poate fi foarte interesant să aveți o aplicație în care să consultați toate aceste informații despre combina dvs. atunci când sunteți departe de casă, dar dacă acest lucru va crește prețul, este posibil să nu merite acest tip de investiție.

 

Cele mai bune combine frigorifice