Mobilierul este important în amenajări interioare și design interior. Cu ajutorul său putem să transformăm complet anumite spații, le putem înfrumuseța și aduce într-un punct în care totul arată perfect, dar și confortabil. Importanța mobilierului este cu atât mai mare cu cât orice spațiu de amenajat trebuie să aibă propria sa personalitate la final. 

În sufragerie sau dormitor avem nevoie de mobilier de calitate și cu o funcționalitate extinsă. Pe lângă aceste aspecte importante vom avea nevoie și de simplitate și confort sporit. Fotoliul sau canapeaua clasică au lăsat de mult timp locul canapelelor extensibile moderne și colțarelor extensibile elegante.

Versatile, simplu de folosit și foarte ușor de integrat în orice design interior modern, canapelele și colțarele extensibile rămân o alegere înțeleaptă pentru amenajări moderne adaptate secolului în care trăim.

 

CUPRINS

1. Importanta mobilierului in amenajarile interioare si design interior

2. Tipuri de mobilier pentru locuinta recomandate de specialisti

3. Canapelele extensibile

4. Coltarele extensibile

 

Amenajarile interioare nu sunt atât de ușor de realizat. E nevoie de timp, de idei bune, dar și de piese de mobilier alese cu grijă pentru un design interior confortabil. De la cunoașterea importanței mobilierului în amenajări interioare până la găsirea mobilierului adecvat pentru fiecare cameră în parte, toate pot contribui la un design interior elegant, modern și adaptat cerințelor clientului modern.

 

Importanta mobilierului în amenajările interioare și design interior

Mobilierul este important in amenajari interioare si design interior. Cu ajutorul sau putem sa transformam complet anumite spatii, le putem infrumuseta si aduce intr-un punct in care totul arata perfect. Importanta mobilierului este cu atat mai mare cu cat orice spatiu de amenajat trebuie sa aiba propria sa personalitate la final, trebuie sa fie mereu in trend si adaptat celor mai noi cerinte de pe piata. Mobilierul de calitate poate asigura o functionalitate extinsa a spatiului in care a amplasat, defineste rolul spatiului, contribuie la o definire mai clara a stilului si a atmosferei dintr-o anumita camera, defineste mai bine impactul vizual dorit si asigura confort sporit. Prin alegerea corecta a esentelor, a culorilor sau a texturii, mobilierul influenteaza in mod decisiv si aspectul general al camerei, impactul vizual e cu atat mai mare cu cat avem mobilier din esente mai deosebite, cu un design deosebit.


Mobilierul completeaza excelent designul interior, spatiul e mai usor de organizat in functie de nevoile de zi cu zi, se pot defini zone de relaxare sau de lucru cu un mobilier de cea mai buna calitate pentru diverse camere din locuinta. Fara mobilier o camera nu va reusi sa isi atinga si sa isi dovedeasca adevaratul pontential, mobila este pana la urma cea care va imprima functionalitate si va garanta o utilizare a camerei in scopul gandit inca de la inceput. Nu orice mobilier poate face parte dintr-o sufragerie sau poate fi pus pe un hol de birou, intr-un birou. Mobilierul pentru locuinta e diferit de cel pentru birouri sau spatii HoReCa, asa ca va trebui ales cu grija daca ne dorim sa avem camere care arata si bine, dar sunt si usor de adus in linii cat mai apropiate de ideile noastre de amenajare interioara. Cu cat vom opta pentru mobila de cea mai buna calitate pentru living sau alte camere, cu atat vom avea sanse mai mari sa avem amenajari interioare elegante si confortabile, apreciate mereu cand avem invitati sau vin rudele la noi.

 

Tipuri de mobilier pentru locuinta recomandate de specialisti

Specialistii in design interior si amenajari interioare recomanda de fiecare data documentarea inainte de orice achizitie si discutii cu experti in amenajari interioare indiferent de spatiul in care vor fi amplasate piesele de mobilier. Doar ei pot oferi idei si o viziune asupra mobilei ce va umple spatiul din fiecare camera, stii ca vei face mereu cele mai bune alegeri daca mergi pe mana unui specialist in amenajari interioare.


Calitatea e foarte importanta cand vine vorba despre mobilier pentru locuinta, asa ca vei fi sigur ca ai ales doar mobilier din esente cu rezistenta mare in timp, mobilier de la firme de top, care investesc mereu in linii de productie si aleg materiale potrivite pentru orice fel de piese de mobilier.

Tipurile de mobilier pentru care optam depind de spatiile unde vor sta si de functionalitatea dorita, de versatilitatea pe care speram sa o avem odata ce le-am comandat si le avem amplasate in camere. Pentru sufragerie si zona de living, chiar si pentru dormitor, cele mai potrivite alegeri raman canapelele extensibile si coltarele extensibile.


Canapele extensibile

De două, trei sau chiar patru locuri, noile modele de canapele extensibile de calitate se vor potrivi perfect in sufragerie sau dormitor, nu ocupa spatiu mult, se pot extinde cand vrem sa le folosim pentru odihna, relaxare, le putem strange la loc rapid, se integreaza in spatii de dimensiuni diferite. Putem combina o canapea extensibila 3 locuri cu fotolii, aranjarea in forma de U, in jurul unei masaute de cafea, va oferi un design interior perfect pentru sufragerie. Cu o canapea extensibila ieftina ai rezolvat si problema musafirilor veniti pe neasteptate, au unde se odihni, ai si spatiu suficient de depozitare, lazi sau compartimente despartite.


canapea living     canapea gri living


Versatile si rezistente, canapelele extensibile pot fi amplasate oriunde in locuinta, nu ocupa foarte mult spatiu si pe langa ele poti avea alte piese de mobilier fara probleme. Ai practic o canapea si un pat in acelasi produs de calitate, culori si texturi diverse din care poti alege si o multime de variante, preturi foarte bune in magazinele on-line.


canapea bej deschis living.   canapea mica de living bej


Asa cum am vazut deja poti opta pentru varianta canapea cu fotolii pentru sufragerie, seturi de canapele si fotolii, mai ai la dispozitie si o canapea modulara sau o canapea piele pentru zona livingului, depinde doar de ce vrei sa obtii si de designul interior dorit. On-line ai oferte bune, cumperi canapele ieftine sau o canapea living rapid si ai si consiliere de specialitate. Indiferent ca vei alege o canapea verde sau una cu o textura deosebita vei putea sa redecorezi livingul oricand cu noile modele de canapele extensibile de top de la producatori cu experienta.


Coltare extensibile

Coltarele extensibile sunt o alta alegere inteleapta pentru living. Sunt tot canapele, difera doar forma, avem locuri pentru sedere in forma de L, de unde si functionalitate imbunatatita si un spatiu ocupat ceva mai mare, dar un aspect mai interesant. Daca ai deja in minte un concept open space pentru sufragerie cu noile coltare extensibile ieftine din magazinele on-line va veti putea „juca” oricum doriti la capitolul amenajari interiore. Doar comandati coltare living de la producatori de top, stabiliti unde le veti amplasa si deja conceptul de open space prinde contur. Se pot delimita in acest fel zone diferite din locuinta, bucatarie de living, de exemplu, coltarele extensibile sunt potrivite si pentru camere mai mici.


    


Daca se investeste in cele mai bune coltare extensibile putem avea un pat obisnuit, sertare suplimentare pentru depozitare, canapele complexe, toate in acelasi timp. Coltarele extensibile pot fi in forma de U, G sau P. Profitati la maximum de tot spatiul avut cu mobilier de acest tip, invitatii vor avea unde sta, sunt mai multe locuri disponibile, se pot personaliza coltarele foarte usor, pentru ca pana la urma discutam de mobilier modular si extensibil. Daca mai avem si huse putem schimba aspectul total pentru un design care iese mereu din monotonie.


Surse foto: geettyimages.com