Cosuri de gunoi Studio Casa menajere

 

Coșul de gunoi este unul dintre elementele care nu ar trebui să lipsească dintr-o bucătărie funcțională. Există multe modele din care puteți alege: oțel inoxidabil, cu sau fără pedală, în volume diferite sau cu compartimente pentru reciclare selectivă. Pentru a face alegerea coșului de gunoi mai ușoară, am creat un ghid amplu prin care puteți să alegeți cel mai bun coș de gunoi pentru bucătăria dumneavoastră.

 

 

·      Tipuri de coșuri de gunoi pentru bucătărie

·      Caracteristicile coșurilor de gunoi pentru bucătărie

·      Accesorii coș de gunoi pentru bucătărie

·      Top coșuri de gunoi pentru bucătărie

 

 

Tipuri de coșuri de gunoi pentru bucătărie

 

În momentul actual, pe piață există mai multe tipuri de coșuri de gunoi pentru bucătărie. Fiecare tip de coș de gunoi pentru bucătărie diferă în funcție de modul de folosire.

 

Coșuri de gunoi cu capac simplu sau manual

Este cel mai economic model. Acest tip de coș de gunoi se deschide pur și simplu ridicând capacul cu degetele. Este cel mai ieftin model de pe piață și vine în diverse modele, culori și capacități. Capacul acestui tip de coș de gunoi trebuie spălat cu regularitate pentru că se murdărește destul de des. De asemenea, vă sfătuim să vă spălați pe mâini de fiecare dată când îl folosiți.

 

Deschidere cu pedală

Când apăsați piciorul pe pedala aflată la baza coșului, capacul se deschide imediat. Principalul său avantaj este că nu trebuie să atingeți capacul cu mâinile, deci nu trebuie să vă spălați pe mâini de fiecare dată când îl folosiți. Este foarte ușor de folosit, dar trebuie să fiți foarte atenți la design – acest tip de coș de gunoi trebuie pus direct în bucătărie pentru a putea să fie folosit, astfel că nu îl puteți ascunde sub dulapul de la chiuvetă sau în alt dulap.

 

Deschidere Push la coșurile de gunoi

Aceste tipuri de coșuri de gunoi vin cu un capac ce deține o paletă mobilă, fiind proiectat pe sistemul push. Doar apăsați ușor pe paletă și aruncați gunoiul. Paleta va reveni singură la locul ei. Vă recomandăm să vă spălați pe mâni după  ce îl folosiți.

 

Coșuri de gunoi cu deschidere automată a presiunii

Acest tip de coș de gunoi de bucătărie se deschide apăsând capacul de gunoi, ceea ce activează mecanismul care îl ridică. Pentru a-l închide din nou, trebuie doar să apăsați în jos până când auziți un clic. Este un sistem eficient, ușor de folosit.

 

Coșuri de gunoi cu deschidere automată

Este cel mai scump și sofisticat model de coș de gunoi de bucătărie. Datorită unui detector de mișcare în infraroșu, capacul este ridicat automat, pur și simplu trecând mâna în preajma acestuia.

 

Coș de gunoi încorporat într-un dulap

Acest tip de coș de gunoi, foarte practic, este instalat pe interiorul ușii unui dulap de bucătărie, în general cel de sub chiuvetă. Capacul acestuia se deschide automat la deschiderea ușii dulapului. Este eficient, discret și ușor de folosit.

 

 

Caracteristicile coșurilor de gunoi pentru bucătărie

 

Anumite criterii trebuie luate în considerare la alegerea unui coș de gunoi pentru bucătărie pentru optimizarea utilizării acestuia.

 

Materiale coșuri de gunoi

Coșurile de gunoi sunt fabricate de obicei din următoarele materiale:

  • plastic
  • oțel inoxidabil, apreciat pentru robustețe, rezistență și întreținere ușoară
  • metal vopsit pentru o gamă largă de culori

 

Materialul este foarte important, deoarece, de multe ori acesta decide și longevitatea produsului. Noi vă recomandăm să alegeți materiale dure precum metal sau oțel inoxidabil, deoarece în cazul în care un obiect greu cade pe ele, acestea nu se vor deteriora atât de tare precum plasticul care se poate sparge în urma unui impact destul de ușor.

 

Capacitatea coșului de gunoi

Capacitatea unui coș de gunoi variază de la 10 până la 60 de litri. Nu există un număr standard atunci când vine vorba de capacitatea unui coș de gunoi. Dimensiunea sa trebuie adaptată la spațiul disponibil și la numărul de utilizatori.

 

Compartimente de reciclare la coșurile de gunoi

În momentul actual se dorește o schimbare la nivel global ce constă în protejarea naturii. Un lucru simplu pe care îl putem face fiecare dintre noi este să colectăm selectiv. Astfel, producătorii de coșuri de gunoi au creat modele ce pot avea două sau trei recipiente pentru a se facilita procesul de reciclare a deșeurilor.

 

Design coșuri de gunoi

Pe lângă caracterul practic, coșurile de gunoi adaugă o notă estetică bucătăriei mai ales atunci când le găsim în diverse culori și modele. Culorile și formele sale sunt extrem de variate pentru a se potrivi tuturor gusturilor și nevoilor. Puteți să mergeți pe monocrom pentru simplitate ori pe modele îndrăznețe pentru un stil modern.

 

 

Accesorii coș de gunoi pentru bucătărie

 

Pentru a optimiza latura practică și funcțională a coșurilor de gunoi și pentru a da o notă decorativă bucătăriei, există diferite accesorii:

  • suport și filtru anti-miros
  • kit de fixare pe uși
  • găleată suport
  • suport saci menajeri

 

 

Top coșuri de gunoi pentru bucătărie

 

Pentru a vă face alegerea mai ușoară, am creat un top cu cele mai bune coșuri de gunoi pentru bucătărie.

 

Top coșuri de gunoi cu pedală

 


 

*fiecare model îl puteți găsi în volum diversificat

 

Top cos de gunoi push