Cum alegi cele mai sănătoase vase pentru gătit: oale, cratițe, capace și tigăi

0 Comentarii 2310 Vizualizari
Un stil alimentar sănătos depinde atât de calitatea alimentelor consumate, cât și de particularitățile materialelor din care sunt concepute vasele pentru gătit. În cazul în care nu știai acest lucru, materialele vaselor de gătit influențează gustul mâncării, dar și rezultatele la care dorim să ajungem.
Oale, cratițe și tigăi esențiale pentru o bucătărie demnă de un veritabil chef
Care sunt tipurile de materiale pe care vasele de gătit trebuie să le bifeze, astfel încât să merite achiziția?
l Vasele din inox
Inoxul ocupă primul loc în topul materialelor sigure pentru gătit. Oalele, cratițele, tigăile din inox nu au reacții chimice la contactul cu alimentele și blochează pătrunderea substanțelor chimice în compoziția lor. Vasele din inox impresionează prin longevitate. Aceste produse au capacitatea de a-și menține proprietățile ca noi chiar și după 20 de ani de utilizare.
Funcționalitatea și nivelul crescut de rezistență sunt câteva din calitățile care transformă vasele din inox într-o investiție de durată. Acestea se remarcă printr-o estetică elegantă, iar dacă își pierd din strălucire pe parcursul timpului, aceasta poate fi redată prin soluții simple.
l Vase din piatră Mineralite
l Vase din cupru
Tigăile și cratițele de bucătărie din cupru sunt o idee inspirată dacă dorești să pregătești rețete unde temperatura este esențială. Vasele din cupru asigură o temperatură constantă și au capacitatea de a distribui căldura în mod uniform. Vasele din cupru se încălzesc rapid și sunt ecologice.
l Vase din aluminiu
Aluminiul este un conductor al căldurii, fapt care scade timpii în procesul de preparare a alimentelor. Materialul este durabil, rezistent la zgârieturi, iar tigăile din aluminiu sunt mai convenabile din punct de vedere financiar comparativ cu alte opțiuni.
l Vase din sticlă termorezistentă
Vasele și capacele din sticlă termorezistentă sunt ideale pentru rețetele pregătite la cuptor. Sticla este un material nereactiv și un bun conductor de căldură, ceea ce înseamnă că alimentele sunt gata rapid, fără ca aroma să se altereze.
Deși costurile unor vase de calitate te pot descuraja să le mai cumperi, află că, se vor dovedi o investiție pentru câteva decenii de acum încolo. De preferat ar fi să selectezi acele vase pentru gătit care corespund felurilor de mâncare pe care le prepari de obicei.
Lasa un comentariu