Timpul în familie este de neprețuit, iar cea mai mare parte din acest timp este petrecut în bucătărie sau living. Fie că gătiți împreună un preparat delicios sau pur și simplu savurați cina împreună în sufragerie, este esențial să vă simțiți cu toții bine.

 

De obicei, starea de bine provine din cele mai simple lucruri, cum ar fi confortul pe care îl avem atunci când petrecem timp la masă degustând un preparat delicios sau atunci când luăm micul dejun la barul din bucătărie. Din acest motiv, este foarte important ca scaunele pe care le alegem pentru living și bucătărie să fie cât mai comode și calitative.

 

Pe lângă confort, există și alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi ce modele de scaune pentru living sau bucătărie vei achiziționa pentru locuința ta. Continuă să citești acest articol pentru a afla tot ce trebuie să știi pentru a face alegerea perfectă pentru tine și familia ta.

 

Dacă dorești să cumperi rapid scaunele fără a pierde mult timp în magazine, te invităm să accesezi site-ul Studio Casa unde vei găsi o varietate largă de modele de scaune pentru bucătărie și living de calitate superioară la cele mai mici prețuri.

 

 

Cum alegi forma și dimensiunile potrivite pentru scaune living sau scaune bucătărie?

 

Primul pas în achiziționarea scaunelor de bucătărie sau living este alegerea formei și dimensiunilor potrivite pentru spațiul în care le vei așeza. Trebuie să iei în considerare și faptul că forma scaunului va avea un impact mare asupra confortului, așa că alegerea trebuie făcută cu mare atenție.

 

Un alt factor important este dacă nu cumva pentru bucătărie, ar fi mai bine să alegi scaune pliabile. Decizia bineînțeles că o vei lua în funcție de spațiul pe care îl ai alocat . Acestea sunt aspectele după care ar trebui să te ghidezi:

 

·      Scaun tapițat sau ne-tapițat? Și aici trebuie să alegi în funcție de stilul casei și de confortul pe care ți-l dorești. Întotdeauna scaunele tapițate vor fi mai confortabile decât cele ne-tapițate, însă un scaun tapițat odată ales, este greu să-i schimbi tapițeria. La scaunele ne-tapițate poți adăuga oricând pernuțe colorate, uni, cu modele sau neutre și este mai puțin costisitor.

 

·      Modele de scaune living sau bucătărie – există scaune de mai multe forme, care prezintă diferite trăsături ce le cresc sau scad nivelul de confort. Este indicat ca modelul scaunului să fie ales și pe baza spațiului pe care îl ai la dispoziție în bucătărie sau living.

 

Cele mai populare modele pentru scaunele de bucătărie sau living sunt scaunele cu sau fără cotiere, perfecte pentru mesele scunde de living, scaunele înalte, potrivite pentru barul din bucătărie, și scaunele fără spătar tip taburete, ideale pentru bucătăriile de dimensiuni mici.

 

 

·      Înălțimea spătarului unui scaun – această dimensiune depinde mai mult de persoanele care vor folosi scaunele, dar și de stilul camerei. De obicei, scaunele moderne de bar au un spătar scund, în schimb ce scaunele pentru living au un spătar mai înalt, care le sporește confortul.

 

În final, alegerea este pur și simplu personală, depinzând de gusturi și preferințe. Îți recomandăm să te axezi în primul rând pe confort pentru a fi sigură că faci o alegere corectă.

 

 

·      Lățimea șezutului la scaune de living sau scaune de bucătărie – cele mai multe scaune au o lățime cuprinsă între 35 și 50 de cm. O lățime mai mare este considerată mai confortabilă, mai ales dacă vorbim despre scaunele pentru masa din living unde petrecem mai mult timp.

 

Dacă dorești un model de scaune pentru bucătărie sau living foarte comod și dispui de o locuință încăpătoare, poți opta chiar și pentru scaune cu o lățime a șezutului de 60-70 de cm. 

 

·      Înălțimea față de sol la scaunele de bucătărie sau de living – aceasta trebuie aleasă în funcție de înălțimea mesei la care vei așeza scaunele, dar și în funcție de înălțimile membrilor familiei tale.

 

Pentru barul din bucătărie îți recomandăm scaunele cu o înălțime de 60-80 cm față de sol, iar pentru masa de dining din living scaunele cu o înălțime față de sol de 45-50 de cm.

 

scaune din lemn pentru bar

 

Materialul din care sunt realizate scaunele de living sau scaunele de bucătărie

 

Materialul din care este confecționat scaunul este esențial nu doar din perspectiva durabilității produsului, ci și din perspectiva curățatului acestuia. În general, cele mai folosite materiale pentru scaune de bucătărie și living din care poți alege sunt următoarele:

 

·      Scaunele din lemn –  lemnul este un material clasic, natural din care se confecționează scaune de foarte mult timp, pentru că dă o notă de eleganță scaunelor, indiferent că le vei folosi în bucătărie sau living.

 

scaune bucatarie tapitate    scaun pe structura din lemn, tapitat alb


Lemnul este un material durabil, cu un aspect clasic, care poate fi prelucrat în diverse forme. Este elegant, durabil și nu necesită prea mult efort la curățare.  Scaunele din lemn se întrețin ușor de-a lungul vremii. Se pot spăla cu apă și detergent, se pot vopsi, băițui o dată pe an sau de câte ori vrei să le schimbi culoarea.

 

scaun din lemn    scaun din lemn


·      Scaunele din plastic – deși foarte populare în toată lumea, scaunele din plastic nu au o reputație bună. Funcție de calitatea plasticului, avantajul lor este faptul că se curăță foarte ușor, pot fi folosite și la interior și la exterior. Dezavantajul îl are perioada de timp relativ scurtă de viață, comparativ cu alte materiale.


scaunele din plastic 


Îți recomandăm să alegi un scaun de plastic doar dacă acesta este realizat din plastic rezistent, de calitate.


modele scaune bucatarie

 

·      Scaunele din metal – metalul este folosit, de obicei, în alcătuirea scaunelor moderne pentru living sau bucătărie. Materialul este destul de durabil și are un aspect aparte.

 

scaun metalic negru cu sezut tapitatscaune metalice verzi


Dacă locuința ta are un stil vintage sau modern industrial, scaunele din metal ar putea fi o alegere perfectă pentru tine, mai ales că întreținerea lor este foarte simplă.


·      Scaunele din paie – aceste scaune se folosesc, în principal, pentru terase, dar am decis să le includem în această listă deoarece sunt perfecte în cazul în care deții o bucătărie în aer liber și poți lua masa chiar pe terasa ta. Materialul dă o notă rustică terasei tale, însă nu este foarte ușor de întreținut pe termen lung. Mai mult, acest tip de scaune este perfect și pentru copii, fiind destul de flexibile și rezistente și nefiind confecționat din materiale dure.

 

 

Design pentru scaune de living sau scaune de bucătărie  – fii cât mai creativă

 

Un alt aspect important în alegerea modelelor de scaune pentru bucătărie sau living este design-ul acestora, care trebuie să se potrivească restului de mobilier din cameră.

 

·      Stilul clasic – pentru acest stil îți recomandăm scaunele din lemn masiv, cu o tapițerie din piele sau fără tapițerie, pentru a da un aspect cât mai clasic bucătăriei sau livingului. Merg bine într-o bucătărie confecționată tot din lemn masiv sau într-un living cu mobilier greu, din lemn masiv.


scaun alb tapitat pe structura din lemn,

 

·      Stilul elegant – aici poți încerca scaunele din lemn, cu spătar înalt , cu sau fără cotiere și cu diferite decorațiuni și imprimeuri elegante, care să se potrivească cu restul design-ului.

 

·      Stilul modern – acest stil prezintă cea mai mare libertate de alegere, ceea ce înseamnă că poți opta pentru scaune din lemn, plastic sau metal, de diferite culori și forme cât mai îndrăznețe.


scaune bucatarie colorate  


·      Stilul vintage – aici îți recomandăm scaunele din lemn masiv sau din paie, cu un aspect rustic, care să completeze aspectul de „învechit” sau de tradițional.


scaune metalice retro 


·      Stilul Industrial scaunele din metal se vor încadra perfect acestui stil modern.

·      Stilul minimalist – orice tip de scaun cu design cât mai simplist și în culori neutre;

 

   

 

Acum că ai aflat toate detaliile pe care trebuie să le cunoști pentru a cumpăra modelele de scaune pentru bucătărie sau living care să se potrivească locuinței tale, tot ceea ce mai rămâne de făcut este să accesezi site-ul Studio Casa și să alegi dintre modelele calitative la prețuri foarte bune pe care le oferim.