O gospodărie cu mulți membri poate folosi cuptorul de mai multe ori pe zi, motiv pentru care este esențial să alegeți unul care să vă îndeplinească cerințele familiei.

Atunci când alegeți un nou cuptor rustic, funcționalitatea este adesea în partea de sus a listei de priorități. Cu toate acestea, nu este necesar să faceți compromisuri în ceea ce privește stilul. Indiferent dacă alegeți un cuptor electric sau unul pe gaz, există o mulțime de opțiuni de cuptoare rustice disponibile pentru a se potrivi cu fiecare design al bucătăriei. 

Acest ghid este conceput pentru a vă inspira alegerea:

 

Cum să măsurați spațiul pentru bucătăria dumneavoastră?

 

Atunci când alegeți un cuptor rustic, poate fi necesar să fiți atenți în special la spațiului pe care îl aveți disponibil. Cuptoarele rustice incorporate, de exemplu, vor trebui să se potrivească sub blaturile bucătăriei.

De obicei, este o idee bună să măsurați spațiul existent înainte de a alege cuptorul, acordând o atenție deosebită înălțimii. Dacă plănuiți o renovare completă a bucătăriei, poate merită să vă alegeți modelul cuptorului încă din proiect. În acest fel, vă puteți asigura că planificați suficient spațiu pentru ca modelul de cuptor ales să se potrivească.

 

Unde puneți cuptorul rustic?

 La începutul fiecărui proiect de renovare a bucătăriei, este important să planificați unde intenționați să puneți aparatele electrocasnice și elementele cheie. Această strategie vă va ajuta să informați ce aparate și articole să achiziționați.


De obicei, cuptorul poate să fie:

•       Incorporat deasupra blatului

 Cuptoarele incorporabile sunt o declarație izbitoare de eleganță, atât pentru bucătăriile moderne, cât și pentru spațiile tradiționale. Acestea sunt de obicei încorporate într-un dulap cu coloane și stau la nivelul ochilor. Ele pot fi deosebit de benefice pentru cei care gătesc adesea cu vase grele sau celor care nu pot să se aplece constant pentru punerea preparatului în cuptorul incorporat sub blat. Cuptorul rustic incorporat la nivelul ochilor este o alegere rafinată pentru bucătăriile elegante.

•       Incorporat sub blat

 Cuptorul rustic incorporat sub blatul de bucătărie este o alegere populară și este ușor de văzut de ce. Realizate pentru a se potrivi perfect sub blaturile de bucătărie, cuptoarele rustice incorporabile sunt un mod subtil și coerent de a incorpora stilul elegant în spațiul disponibil.

•       Independent

 Pentru cei care nu doresc sau nu au nevoie de un cuptor incorporabil, cuptoarele independente sunt o altă opțiune rafinată. Cu această alegere, cuptorul rustic este vedeta spectacolului, iar natura liberă a acestor aparate înseamnă că nu veți fi limitați de dimensiunile mobilei de bucătărie. 

Cuptoarele independente includ de obicei și o plită integrată pentru bucătărie, ceea ce înseamnă că veți avea în mod convenabil ambele aparate într-un singur loc. De obicei cele, cele independente care vin și cu plită sunt aragazurile rustice.

 

Cum să alegeți tipul de cuptor rustic?

 Pe lângă dimensiunea cuptorului pe care îl alegeți, există o mulțime de opțiuni în ceea ce privește tipul cuptorului rustic. Există avantaje pentru fiecare tip de cuptor rustic și caracteristicile corespunzătoare ale acestora, de aceea va fi important să vă gândiți cu atenție care este potrivit pentru dumneavoastră:

•       Convecție

 De obicei, cuptoarele electrice rustice cu convecție sunt de cele mai multe ori alegerea de top pentru a crea mâncăruri perfecte de fiecare dată. Asistate de tehnologia ventilatorului, cuptoarele cu convecție asigură distribuirea uniformă a căldurii pe întregul spațiu al cuptorului. Indiferent dacă vă place să coaceți pâine sau să pregătiți friptură rumenă, cuptoarele rustice cu convecție ar trebui să fie o alegere optimă.

•       Aburi

 Cuptoarele rustice cu aburi sunt o altă alegere populară pentru cei care caută un mod sănătos de a pregăti mesele. Prin utilizarea tehnologiei cu abur, aceste cuptoare electrice folosesc aer cald și abur pentru a bloca aroma, umiditatea și nutrienții în alimente.

•       Multifunctional

 Dacă sunteți în căutare de versatilitate în alegerea cuptorului, un cuptor rustic multifuncțional ar putea fi potrivit pentru cerințele voastre. Aceste cuptoare au adesea o varietate de setări diferite pentru a vă asigura că mâncărurile la grătar sunt gătite la perfecțiune de fiecare dată.

 

Alegerea unui surse de alimentare la cuptorul incorporabil rustic

 Pe lângă funcționalitatea cuptorului rustic ales, este bine să luați în considerare și sursa de alimentare a acestuia.

•       Gaz

Cuptoarele rustice pe gaz sunt deseori considerate opțiunea mai ieftină când vine vorba de consumul de energie, deși diferența nu este semnificativă. Cuptoarele pe gaz bune pot produce aceleași rezultate ca și cele electrice, astfel încât nu este necesar să faceți compromisuri asupra calității gătitului dacă aveți nevoie de un cuptor pe gaz în spațiul dumneavoastră.

•       Electric

 Cuptoarele rustice electrice sunt de obicei cea mai populară alegere în bucătăriile contemporane. Cu tehnologia ventilatoarelor pentru a ajuta la distribuția căldurii și menținerea unei temperaturi constante, cuptoarele electrice incorporabile sau nu funcționează deosebit de bine pentru cei care se bucură să experimenteze în bucătărie. Există și o gamă largă de modele disponibile.


cuptor incorporabil, bucatarie ristica

 

Designul unui cuptor rustic

 Cuptorul reprezintă un element central în orice bucătărie, oferind linia de design a oricărei bucătării. Cuptoarele rustice sunt foarte elegante și impunătoare, având nevoie de un spațiu care să îmbine modernul cu rafinamentul. Cuptorul incorporabil electric Studio Casa Parma Rustic prezintă o eleganță și o distincție aparte prin prisma micilor elemente de bronz întâlnite pe butoane și pe mâner. Cu toate că aspectul său este de o eleganță uimitoare a secolelor trecute, caracteristicile sunt moderne.

Acest cuptor electric rustic propune coacerea prin convecție și grill electric. Este cuptorul rustic ce va da alimentelor acea crustă rumenă de care au nevoie pentru a fi savuroase. Volumul net al acestuia este de 52 L, fiind astfel o alegere perfectă pentru familiile numeroase, iar ca și accesorii, Studio Casa a inclus o tavă și un grătar.Cuptorul incorporabil electric Studio Casa Parma Rustic poate să fie integrat într-o bucătărie compusă cu nuanțe de crem, bej, alb pentru a se putea integra perfect. Cu siguranță, cuptorul incorporabil electric Studio Casa Parma Rustic o să vă ilumineze bucătăria și o să își pună o amprentă personală pe aceasta. 

Cuptorul rustic incorporabil electric multifunctional Studio Casa Toscana este o alegere ideală pentru bucătăriile ce se îndreaptă către tonuri închise și multe detalii de argintiu, cărămiziu. Micile artificii de bronz pe fundal negru oferă un aspect rafinat, luxuriant, iar panoul de comandă aduce aminte de vechile mașinării apărute prin cărți și filme. Ca orice aparat de top Studio Casa, și acesta are nenumărate inserții tehnologice.

Acest cuptor rustic deține 3 funcții de gătit: grill, coacere și dezghețare, dar și o funcție pentru oprire automată. Modul de încălzire al acestuia este sus - jos și deține 6 programe.  Modul de coacere este convecție prin ventilație, având și ventilație tangențială de răcire. Pentru siguranță crescută, ușa acestui cuptor este mereu rece, chiar și în timpul procesului de gătire.