Achiziționarea aragazului potrivit pentru bucătărie reprezintă o alegere extrem de importantă. Utilitatea, design-ul și raportul calitate-preț sunt lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când mergi la cumpărături. În prezent, sunt disponibile produse cu diferite stiluri, caracteristici și dimensiuni, astfel încât alegerea unui aragaz devine mult mai dificilă. Dacă te simți copleșit și nu ești sigur de variantele pe care le-ai alege, nu trebuie să intri în panică! În cazul în care te confrunți cu un aragaz care scoate fum, continuă să citești pentru a afla cauzele și metodele de rezolvare ale acestei probleme. 

 

de ce aragazul scoate fum

 

Cuprins

1. De ce afumă aragazul?  Care sunt cauzele principale?

1.1. Aragazul nou VS aragazul vechi – De unde provine fumul?

1.1.1. Aragazul nou – Cauze declanșatoare pentru fum

1.1.2. Aragazul vechi – Cauze declanșatoare pentru fum

2.  Aragazul scoate mult fum – Alte cauze

3.  Ce trebuie să faci dacă aragazul scoate fum

3.1. Curățarea aragazului

3.2. Bicarbonat de sodiu

3.3. Ajutorul unui specialist

 

1. De ce afumă aragazul? Care sunt cauzele principale? 

În prezent, orice aragaz oferă control precis asupra temperaturii de coacere și fierbere pentru nenumărate tipuri de preparate culinare. Pornind de la mâncărurile de bază, până la cele mai rafinate deserturi, aragazul joacă un rol esențial, iar buna sa funcționare este esențială pentru întreg procesul de gătit. Din acest motiv, aragazul ar trebui să fie într-o stare bună de funcționare tot timpul, iar orice lucru suspect trebuie semnalat, deoarece poate deveni un real pericol. Indiferent că este vorba de un aragaz rustic sau de un aragaz clasic, că alegi ca el să aibă doar funcții de bază sau să dețină un meniu complex, este foarte important să pui accent pe calitatea sa și să ții mereu cont de indicațiile producătorului. Alege un magazin de top, când ai decis că este nevoie să investești într-un astfel de electrocasnic mare, făcând o mică cercetare înainte să finalizezi comanda.

 

1.1. Aragazul nou VS aragazul vechi – De unde provine fumul? 

Trebuie să știi că există o varietate de cauze pentru care aragazul scoate fum. Spre surprinderea ta, chiar și un aragaz nou, abia achiziționat, poate scoate fum. Pentru o mai bună exemplificare a cauzelor, ți-am pregătit o clasificare simplă, dar extrem de utilă pentru fiecare caz.

 

1.1.1. Aragazul nou – Cauze declanșatoare pentru fum 

Atunci cand achiziționezi un produs nou, te aștepți ca acesta să funcționeze de minune și să nu întâmpini niciun fel de probleme. Ei bine, în realitate, de multe ori situația diferă. Foarte multe persoane își pierd calmul și devin foarte speriate atunci când observă că aragazul nou scoate fum. Principala cauză poate fi provocată de montajul greșit al aragazului. Acest lucru se poate rezolva cu ajutorului unui specialist și nu trebuie să te îngrijorezi. Dacă te întrebi cine poate monta aragazul, să știi că o simplă căutare specifică pentru un specialist, îți rezolvă problema imediat.

O altă cauză care poate provoca fum în cazul unui aragaz nou este arderea stratului protector de ulei care rămâne în urma procesului de fabricație. În mod normal, acest miros/fum ar trebui să dispară după câteva ore de folosire a produsului. În caz contrar, este recomandată chemarea unui specialist.

 

 1.1.2. Aragazul vechi – Cauze declanșatoare pentru fum 

În majoritatea cazurilor, atunci când este vorba despre un aragaz vechi, fumul este provocat de depunerile de grăsime. Murdăria este principala cauză pentru care un aragaz uzat scoate fum. După sesiuni multiple de gătit, stratul de grăsime deja existent pe pereții aragazului se încălzește și creează un fum dens, extrem de neplăcut.

Dincolo de încingerea unui strat de grăsime depus în interiorul cuptorului sau chiar pe aragaz, fumul poate fi provocat și de bucățile alimentare căzute pe suprafața încinsă.

 

2.  Aragazul scoate mult fum – Alte cauze

Despre aragaz și cauzele pentru care acesta scoate fum se poate vorbi mult. Dincolo de principalele cauze generale menționate mai sus, există și alte cauze secundare, care pot provoca apariția fumului și a mirosului neplăcut. Produsele de curățat conțin multe substanțe chimice, care atunci când se încălzesc scot fum. Aceste reziduuri chimice sunt extrem de periculoase din cauza nivelului ridicat de toxicitate. Pentru a evita apariția fumului cauzat de urmele produselor de curățenie este indicat să acorzi o atenție deosebită procesului de curățare.

 

3.  Ce trebuie să faci dacă aragazul scoate fum 

ATENȚIE! Pentru a preveni riscul de arsuri și electrocutare, deconectează sau închide aragazul și lăsă-l să se răcească înainte să umbli la el.

 

               3.1. Curățarea aragazului 

Atunci când aragazul scoate fum, trebuie cu siguranță curățat! Este foarte important să nu pulverizezi soluțiile direct în cuptor și să ai grijă să nu lași în urmă reziduuri ale produselor de curățenie.

 

 3.2. Bicarbonat de sodiu 

Ingredientul minune din orice bucătărie, bicarbonatul de sodiu este ideal în această situație. Aplică bicarbonat de sodiu deasupra grăsimii și fumul va fi ținut sub control, după ce s-a terminat mentenanța.

 

 3.3. Ajutorul unui specialist 

Dacă aragazul scoate fum fără să aibă urme de grăsime sau de produse de curățenie, este indicat să apelezi la un specialist în cel mai scurt timp.

În concluzie, fie că aragazul tău este foarte uzat, fie că faci schimbări radicale în bucătărie, alegerea unui aragaz nou este o decizie importantă. Bucură-te de reducerile de pe site-ul StudioCasa.ro și găsește aragazul ideal pentru bucătăria ta.