• Când a apărut prima dată cafeaua?

  • Istoria cafelei incepe din secolul al 13-lea,in Etiopia,dar cele mai vechi dovezi legate de consumul de cafea apar in mijlocul secolului al 15-lea , in manastirile Sufi din Yemen.Până în secolul al 16-lea, aceasta a ajuns si in restul Orientului Mijlociu și Africa de Nord.

  • În a doua jumătate a secolului al 16-lea, primele cafenele,au fost rezervate pentru personaje importante.Aceste cafenele au fost deschise la Constantinopol și nu a durat mult timp pana au devenit cluburi exclusiviste,locurile de întâlnire preferate de artisti,diplomati, autori și intelectuali. De acolo, a fost doar un pas scurt, în Europa.
  • Comerțul dintre Veneția și lumea musulmană a adus o mare varietate de produse din Africa, inclusiv cafea.
  • Venețienii au fost primii care au adoptat această nouă tendință, în aproximativ 1600, iar prima cafenea a fost deschisa în acest oraș,la mijlocul secolului al 17-lea.Acesta s-a bucurat de un succes extraordinar,iar in mai putin de un secol s-au deschis sute de astfel de localuri.Prima casa de cafea,European, a fost deschisa în 1645 în Veneția, nu departe de casa De'Longhi-orașul Treviso.
  • Restul Europei a mers imediat pe urmele venețieneinclusiv Angliaunde pana atunci ceaiul a fost cea mai populara bautura fierbinte. Astfel,cafenelele au devenit repede locuri de întâlnire pentru oamenii de afaceri și de cultură.In Germania,raspandirea acestei bauturi a intampinat unele dificultati datorita preferintelor pentru bere,insa in cele din urma au fost cuceriti de cafea.Statele Unite ale Americii a văzut sosirea cafelei la sfârșitul anilor 1600cand noi coloniști au adus cu ei tendințele și moda din Europa.
  • Espresso, așa cum il știm astăzi, are originea la începutul secolului 20. În 1901, Luigi Bezzera a produs primul aparat de cafea espresso.
  • Cultura de cafea din Italia, a evoluat în timp, astfel încât un espresso poate fi acum savurat în diferite contexte: la un bar dimineața sau intr-o cafenea pe trotuar in timp ce vorbesti cu prietenii pe chat. Dar un espresso înseamnă, de asemenea, o pauza sau un moment de relaxare în confortul propriei locuinte.
In 1990 De'Longhi a lansat primul său aparat de cafea espresso astfel încât consumatorii se pot bucura de un gust autentic italian,in propria locuinta.