Diningul este zona de socializare din casa ta, locul în care familia se adună la cina de duminică, locul în care îți inviți prietenii la un Monopoly sâmbătă seară, sau vă faceți planuri pentru următoarea vacanță.


masa dining intre bucatarie si livingroom


Zona de dining trebuie să ofere continuitate stilului în care ai amenajat restul casei. În caz contrar, integrarea unor elemente contrastante ar putea să deranjeze vizual și să anihileze senzația de căldură pe care o emană în mod normal locurile de socializare.


Criterii de selecție a meselor potrivite pentru dining room

Dacă ești o fire practică, sau nu-și place să colinzi prea mult ‘’rafturile’’ magazinelor online, atunci poți rezolva problema achiziționând un set masă cu scaune. Așa, economisești timp și bani, deoarece se poate dovedi mai convenabil să comanzi un set întreg, decât piesele în mod individual. Setul include piese din același registru stilistic și din aceeași categorie de calitate, iar produsele vor fi livrate simultan.


set masa cu scaune culoare neagral Tipuri de mese dining

Mesele de dining pot fi de următoarele tipuri: mese fixe, mese extensibile, sau mese pliabile. Mesele fixe sunt de regulă întâlnite în locuințe cu spații generoase. Mesele extensibile pot fi întinse la dimensiunea potrivită pentru un număr mare de persoane și apoi pot fi compactate pentru spațiu suplimentar în living. Mesele pliabile îmbină utilul cu plăcutul - ușor de strâns, rapid de manipulat și simplu de depozitat. În plus, acestea pot fi prevăzute cu spațiu special pentru stocarea scaunelor.

l Forma meselor dining

Mesele dreptunghiulare sunt indicate pentru camerele lungi și înguste. Pentru apartamente sau case cu bucătării mici, designerii sunt de părere că mesele rotunde se integrează perfect în decor. La polul opus, camerele spațioase pot găzdui fără probleme o masă de dining ovală. Dacă încăperea ta are o formă pătrățoasă, atunci caută o masă de dining cu aceeași formă pentru un echilibru vizual garantat.

l Material masa dining

Blaturile din sticlă securizată, marmură, sau lemn excelează la capitolul rezistență, oferind totodată o estetică elegantă, asortabilă cu majoritatea stilurilor de design. Dacă ții la buget, atunci te poți orienta către PAL sau MDF – materiale similare cu lemnul, dar mai avantajoase financiar. 

Scaunele pentru dining room: funcționalitate și estetică pentru orice stil de amenajare

În ceea ce privește amenajarea zonei de dining, regula de aur este următoarea: mai întâi masa, apoi scaunele. Poți crea un mix de scaune, corespunzătoare diverselor registre stilistice. Așadar, personalizează open-space-ul cu o masă simplă și un mix cu scaune din lemn, pliante, sau minimaliste. Cu puțină creativitate și curaj poți dărui zonei de socializare un aer cu totul inedit. Ai grijă totuși să respecți linia dintre creativitate și kitsch!
De asemenea, pentru o durată cât mai lungă de utilizare a scaunelor, orientează-te către modele care au cadrele din lemn, sau inox - materiale capabile să facă față greutății corporale și utilizărilor repetate în timp.

Zona de dining este dedicată activităților relaxante, deci confortul oaspeților trebuie să fie prioritar. În consecință, caută să investești în modele de scaune cu spătar înalt și tapițate, asta dacă nu ai copii mici sau animale de companie. În cazul familiilor cu copii, o idee bună sunt scaunele din lemn sau plastic ABS, cu rezistență anti-uzură și care pot fi în timp recondiționate dacă îți schimbi gusturile.

 

Seturi de mese și scaune

In piață găsești adeseori seturi gata făcute cu mese și scaune prestabilite într-un pachet.   Aceste pachete sunt realizate ori de designeri, astfel încât atât masa cât și scaunele să aibă același design și să formeze un întreg coerent și plăcut vizual, ori sunt  realizate de comercianți în funcție de istoricul vânzărilor. Dacă majoritatea cumpară o masă extensibilă cu 4 scaune tapițate, atunci comerciantul le pune la pachet și le face un preț promoțional.

Indiferent cum au fost gândite pachete de mese cu scaune pentru dining, living sau bucătărie, trebuie să știi avantajele de a cumpăra un astfel de pachet, față de achizițiile individuale.

1.     Economisești timp – odată ce le-ai cumpărat pe toate la pachet, nu vei mai pierde timp să mergi în alte magazine pentru masă, în altele pentru scaune, să faci mai multe plăți sau să aștepți mai multe livrări. Toți acești timpi se comprimă și le faci pe toate odată.

 

2.     Design coerent – pachetele de mese și scaune au întotdeauna un design coerent. Dacă le alegi tu din diferite locuri, este posibil ca piesele separate să nu se potrivească cu întregul.

  

3.     Economisești bani – întotdeauna comercianții practică un preț mai scăzut la pachet decât dacă ai cumpăra fiecare piesă separat.

 Atunci când comanzi mobilierul pentru zona de dining ai grijă ca acesta să rezoneze cu stilul tău de viață și cu preferințele tale. Până la urmă, tu ești cel care dă viață spațiului în care locuiești, astfel că, fiecare piesă și accesoriu decorativ trebuie să îți reflecte personalitatea.