cuplu sarind pe pat matrimonial

 

 

Fiind, poate, cea mai intimă încăpere din toată casa, dormitorul este locul în care îți petreci, fără să îți dai seama, jumătate din viață. Acesta este locul în care te odihnești, te bucuri de momentele doar cu tine sau de diminețile perfecte cu mic dejun la pat. Este normal să vrei ca mobila din dormitor să fie perfectă, adică să îi confere atmosfera pe care o cauți în acest spațiu special. Vei găsi foarte multe modele de mobilă pentru dormitor, dar cum poți face alegerea cea mai bună pentru nevoile și preferințele tale? În cele ce urmează, vom încerca să te ajutăm cu câteva idei.

 

Cuprins

                                                                                                                     

  1. Idei de mobilă pentru dormitor: cum amenajezi un spațiu mare?    
  2. Modele de mobilă pentru dormitor mic
  3. Modele de mobilă pentru dormitor în stil italian                               
  4. Idei de mobilă pentru dormitor mic în stil scandinav                        
  5. Idei de mobilier de dormitor pentru tineri

 

 

1. Idei de mobilă pentru dormitor: cum amenajezi un spațiu mare?

 

pat dublu matrimonial

 

 

Dacă ești privilegiat cu un dormitor mare, atunci poți alege aproape orice model de mobilă. Cu toate acestea, nu ești scutit de provocări. Pentru ca spațiul să fie estetic, acesta trebuie să fie foarte bine proporționat. În plus, având la dispoziție mult spațiu, te-ai putea lăsa luat de val și să alegi prea multă mobilă, sfârșind cu un spațiu aglomerat.

 

 

Deoarece ai spațiul necesar, poți alege un set complet de mobilier pentru dormitor format din pat, noptiere, dulap și comodă. Pentru a crea iluzia de spațiu mai plin, poți opta pentru o culoare mai închisă a pereților, mobilierul dormitorului putând fi, totuși, într-o culoare mai deschisă. De asemenea, dacă vei adăuga un covor, spațiul va părea complet. Nu uita și de decorațiunile de perete. De asemenea, într-un dormitor mare se potrivesc foarte bine paturile cu baldachin sau cu tapițerie din catifea pe tăblie.

dormitor amenajat

Detalii și preț→

 

dormitor amenjata

Detalii și preț→

 

pat dublu matrimonial 

dormitor mobilier

Detalii și preț→

 

 

mobila dormitor

Detalii și preț→

 

 

2. Modele de mobilă pentru dormitor mic

 

mobila dormitor

 

 

Ce faci, însă, atunci când dormitorul tău este foarte mic? Ei bine, cu siguranță scopul tău nu este acela de a umple spațiul. În cazul în care este un dormitor pentru două persoane, nu poți face compromis în ceea ce privește patul. Acesta trebuie să aibă o dimensiune care să fie confortabilă pentru amândoi. Te poți juca, însă, cu poziționarea acestuia, astfel încât să fructifici la maximum spațiul disponibil.

 

 

O idee foarte bună este să te uiți la modelele de mobilier flotant. Aceste corpuri de mobilă se montează în perete, ceea ce înseamnă că vei avea mai mult spațiu de podea. De asemenea, ai putea opta pentru un dulap care să aibă o comodă cu sertare încorporată. Majoritatea dulapurilor de tip dressing îți pot oferi acest beneficiu.

 

 

dulap dormitor

 

dulap dormitor


 

dulap cu oglinda


 

dulap dormitor


 

dulap dormitor


 

 

Recomandarea noastră este să alegi un pat cu somieră. Pe lângă faptul că te vei bucura de o poziție mai bună a corpului atunci când vei dormi, spațiul de sub somieră poate fi folosit pentru depozitare.

 

 

3. Modele de mobilă pentru dormitor în stil italian

 

 

Stilul italian se potrivește foarte bine într-un dormitor mare. Stilul exprimă lux, opulență și este caracteristic prin materiale prețioase și foarte multe detalii și ornamente. Dacă această estetică este pe gustul tău, atunci trebuie să cauți paturi mari, cu tăblie tapițată cu catifea sau mătase, în culori cât mai puternice. Mobila potrivita este, de regulă, fabricată dintr-un lemn într-o nuanță închisă și nu lipsesc detaliile ornamentale: lemnul este sculptat, decupat sau sunt colorate cu auriu detaliile ce ies în relief.

 

 

4. Idei de mobilă pentru dormitor mic în stil scandinav

 

pat dublu matrimonial

 

Stilul italian este unul clasic, dar cel scandinav este asociat, mai degrabă, cu perioada modernă. Este caracterizat prin minimalism, culori neutre, pastelate și calme, nuanțe deschise și linii drepte. Mulți găsesc mobilierul în acest stil foarte liniștitor, ceea ce este perfect pentru a se bucura de un somn odihnitor în dormitor.

 

Mobilierul alb, comodele din lemn cu aspect nefinisat, sau lenjeria de pat pufoasă și foarte confortabilă se încadrează perfect în această categorie stilistică.

 


 

 

5. Idei de mobilier de dormitor pentru tineri

 

 

Dormitorul copiilor și al adolescenților este mai mult decât spațiul în care aceștia dorm. Acesta este și locul în care vor învăța și își vor face temele, precum și spațiul în care își vor invita prietenii. De aceea, această încăpere trebuie să reflecte preferințele lor, dar să le ofere și un spațiu optim pentru învățare. Dacă dormitorul este mic, există modele de mobilă care îndeplinesc mai multe funcții ce pot fi folosite într-o astfel de amenajare.

 

Aici se încadrează paturile care au rafturi deasupra și în jurul lor, precum și paturile tip loft, cu birou integrat și spațiu pentru dormit supraetajat. De regulă, această mobilă este colorată pentru a se potrivi cu preferințele joviale ale tinerilor.  

 

Modelele de mobilier pentru dormitor de astăzi se pliază pe nevoile fiecărui utilizator. Trebuie doar să stabilești cu precizie care sunt nevoile tale, cât spațiu ai la dispoziție, dar și ce preferințe stilistice ai. Sperăm că sfaturile noastre te-au ajutat să iei o decizie bună.