O mașină de făcut pâine este un aparat de uz casnic pentru transformarea ingredientelor crude în pâine coaptă. Acest cuptor mic este de obicei controlat de un computer încorporat, folosindu-ne de setări printr-un panou de control. Majoritatea mașinilor pentru pâine au cicluri diferite pentru diferite tipuri de aluat - inclusiv pâine albă, pâine din cereale integrale, etc.

Multe modele au, de asemenea, un cronometru pentru a permite mașinii de pâine să pregătească aluatul fără să fie nevoie de prezența noastră de fiecare dată. În momentul în care aceasta este gata, se va opri automat. Nimic nu se compară cu mirosul de pâine proaspăt coaptă. Majoritatea mașinilor pentru pâine necesită aproximativ 10 minute de pregătire, care se petrec în cea mai mare parte măsurând ingredientele și punându-le într-o recipient. După ce ați terminat, alegeți o setare, porniți mașina și, trei sau patru ore mai târziu, aveți (în mod ideal) o pâine caldă.

Cele mai bune mașini de pâine sunt aparate destul de simple (deși uneori voluminoase) care urmează în mare parte aceleași linii. Veți primi dispozitive de măsurare și un recipient în care intră ingredientele, înainte ca tava să fie plasată în interiorul mașinii. Pe aparat vor exista o serie de butoane, care vă permit să comutați setările pentru a ajunge la pâinea dorită. Mașinile mai bune vă permit să faceți pâini de dimensiuni diferite (mici, medii, mari). Toate au temporizatoare, astfel încât să vă asigurați că vă treziți cu pâine proaspătă caldă, dacă doriți. Frământarea se face printr-o paletă.

 

Cum alegem mașina de pâine potrivită?

 Nu trebuie să știți prea multe despre coacerea pâinii pentru a utiliza acest tip de produs. Modelele diferă de la un producător la altul, de la preț la preț, în funcție de dimensiune și numărul de funcții.

Luați în considerare următoarele sfaturi despre cum să alegeți o mașină de pâine perfectă:

 

Detaliile practice

Estimează cantitatea de pâine pe care o vei prepara zi de zi sau săptămânal. Unii producători de pâine oferă modele care pot coace o pâine de 1 kilogram, dar există și modele care îți permit să coci chiar și 2 kg sau mai mult.

 

Depozitarea mașinii de făcut pâine 

Acest obiect de bucătărie tinde să fie voluminos, așa că asigurați-vă că aveți suficient spațiu pentru a-l depozita.  Găsiți un model care să se potrivească bucătăriei dvs. Majoritatea mașinilor pentru pâine sunt pe culoarea alb sau negru pentru a se potrivi cu aparatele, dar puteți găsi și oțel inoxidabil și câteva nuanțe colorate.

 

Alegeți un model de mașină de făcut pâine

Gândește-te la forma pâinii. Majoritatea producătorilor de pâine produc pâini dreptunghiulare, dar unii produc în schimb rotunde sau pătrate sau chiar baghete.

 

Verificați garanția

Acest lucru vă permite să vă bucurați de produs mai mult timp, deoarece o garanție bună oferă reparații gratuite sau mai puțin costisitoare în cazul în care acesta se va defecta.

 

Funcții suplimentare la mașina de făcut pâine

Decideți ce tip de funcții doriți să aibă. Spre exemplu, cea mai căutată este cea care permite programarea coacerii. Aceasta este o caracteristică plăcută dacă doriți să adăugați ingredientele înainte, dar doriți ca pâinea să fie proaspătă când ajungeți acasă. Cu toate acestea, nu puteți utiliza această caracteristică cu rețetele de pâine care necesită lapte sau ouă.

 

Pentru ce sunt bune mașinile de pâine?

În general, dacă doriți să profitați la maximum de mașina dvs. de pâine, o veți folosi în special pentru pâine. Mașinile de pâine tind să fie mai bune pentru pâinea moale, pentru timpul scutit cu prepararea acesteia pentru că trebuie doar să adaugi ingredientele, iar restul o va face ea.

Puteți folosi, de asemenea, mașini de pâine pentru a face rulouri, aluat pentru pizza, aluat pentru cozonac, covrigi, dar veți folosi doar mașina de pâine pentru a face aluatul și veți face restul în cuptor.


Paine facuta in casa


Aluat cozonac la mașina de făcut pâine Studio Casa

Deliciul Cozonacului Făcut Acasă cu Ajutorul Mașinii de Făcut Pâine Studio Casa

Cu mașina de făcut pâine Studio Casa, prepararea unui cozonac proaspăt și delicios devine o experiență simplă și plină de satisfacție. Această mașină multifuncțională îți oferă posibilitatea de a amesteca și dospit aluatul pentru cozonac într-un mod eficient și fără efort. De ce este atât de special să folosești mașina de făcut pâine Studio Casa pentru a crea cozonaci deosebiți

Mașina de făcut pâine asigură amestecarea uniformă a ingredientelor, ceea ce înseamnă că cozonacii tăi vor avea o textură perfectă și o consistență omogenă. Cu ajutorul mașinii de făcut pâine, economisești timp prețios în procesul de preparare a aluatului. Aceasta poate efectua operațiunile necesare într-un mod rapid și mult mai eficient decât omul.

 

În plus, mașinile de pâine vin cu diferite programe și setări pentru a te ajuta să personalizezi procesul de preparare în funcție de preferințele tale. Cozonacii făcuți în mașina de făcut pâine captează aromele și gusturile autentice, oferindu-ți un gust deosebit pe care îl poți adapta după propriile preferințe. Prepararea cozonacilor acasă devine o activitate plină de bucurie pentru întreaga familie. Puteți să vă implicați cu toții în proces și să savurați rezultatele împreună. În concluzie, mașina de făcut pâine Studio Casa este un partener de încredere în bucătăria ta, care transformă prepararea cozonacilor într-o experiență plăcută și eficientă. Alege această mașină inteligentă pentru a-ți bucura familia și oaspeții cu cozonaci proaspeți și delicioși, gătiți cu drag la tine acasă.

 

Cum facem pâine la mașina de pâine?

Există multe rețete pentru mașini de pâine, dar dacă căutați doar pâine albă simplă de casă - aceasta este rețeta perfectă pentru dvs.!

În această rețetă, nu faceți decât să petreceți 5 minute pentru a adăuga ingredientele, iar mașina de pâine face toată treaba, pe un ciclu automat care este deja programat. Acesta este întregul scop al producătorului de pâine, nu? Rezultatul final este o pâine albă gustoasă, cu densitatea potrivită.

În timp ce preparați pâine într-un aparat de pâine, asigurați-vă că luați în considerare aceste puncte:

- Când măsurați făina folosind cupe, asigurați-vă că nu puneți prea multă făină în ceașca cu care măsurați, altfel veți ajunge cu mult mai multă făină decât aveți nevoie și, prin urmare, pâinea va ieși mai densă. Măsurarea corectă a făinii va rezolva o mulțime. Trucul care funcționează este cântărirea făinii.

- Utilizați făină de pâine, nu obișnuită. Făina de pâine conține un procent mai mare de gluten decât făina destinată tuturor aluaturilor. Folosirea făinii de pâine va produce pâini mai înalte, mai puțin dense. Dacă utilizați făină de uz general (care are un procent mai mic de gluten decât făina de pâine), pâinile dvs. vor fi mai plate și mai dense.

- Când adăugați drojdie, asigurați-vă că o adăugați ultima și adăugați-o deasupra ingredientelor uscate (făină). Asigurați-vă că drojdia nu ajunge la ingredientele umede. Practic, faceți o mică crestătură deasupra făinii și adăugați drojdia la crestătură.

Este nevoie de 10 minute pentru a pregăti toate ingredientele împreună, apoi durează între 3 ore și 4 ore pentru a coace pâinea într-un aparat de pâine, în funcție de modelul ales.

 

Sfaturi pentru mașina de pâine

Citiți instrucțiunile - Citiți instrucțiunile care vin cu mașina dvs. de pâine! Mașinile de pâine variază și au setări diferite. Familiarizați-vă cu instrucțiunile specifice de funcționare ale mașinii înainte de a începe să coaceți. Acest lucru vă va permite să vă folosiți mașina de pâine eficient și în siguranță! Distrează-te și experimentează. Încercați să faceți o varietate de pâini diferite și vedeți care sunt cele mai potrivite pentru familia dvs. Încercați, de asemenea, să modificați o rețetă existentă pe care o găsiți pe internet, s-ar putea să vă iasă mai bine. De exemplu, dacă familia dvs. se bucură cu adevărat de un condiment specific, încercați să-l adăugați la o rețetă clasică de pâine pentru a face acea rețetă și mai bună!

      - Prea moale - Dacă aluatul de pâine pare moale, ar trebui să adăugați mai multă făină.

      - Prea tare - Dacă aluatul de pâine este prea tare, ar trebui să adăugați mai mult lichid (adică lapte sau apă).

Cum răcim pâinea? - Așezați pâinea fierbinte pe suportul de la mașină, acel grill pentru a se răci și pentru a evita ca aceasta să formeze condens. Dacă modelul nu are acel grill, atunci cu siguranță veți găsi un grătar sau un suport din inox care să permită răcirea corectă a pâinii.

 Temperatura camerei – Analizați temperatura din bucătărie, aceasta poate afecta creșterea pâinii. În mod ideal, temperatura din bucătăria dvs. ar trebui să fie de aproximativ 25-26 °C.

Mai sunt și alte sfaturi pe care ar trebui să le știm?

Da, multe! Iată însă câteva super-importante.

Pregătiți ingredientele: ouăle ar trebui să fie întotdeauna la temperatura camerei dacă le folosești, apa ar trebui să fie caldă și, dacă folosești unt rece, asigură-te că este tăiat în cubulețe.

 Fiți exacți: coacerea este deja o știință destul de exactă, dar când vine vorba de coacerea într-un filtru de pâine, acest lucru vă poate transforma munca într-o provocare.  Cu siguranță nu doriți ca aluatul să se reverse din recipient. Măsurați-vă ingredientele cu atenție și asigurați-vă că apa este la temperatura potrivită.

Analizați modelul de mașină de pâine și setările: toate mașinile de pâine sunt diferite, dar aflați ce setări are modelul dvs. De exemplu, puteți utiliza un ciclu „Pâine rapidă” pentru aluat precum pâinea cu banane și pâinea de dovleac care nu necesită drojdie. Practic, sfatul nostru cel mai important este să citiți manualul altfel încât să fie mai ușor de lucrat cu noua mașină de pâine.

 

Beneficii ale mașinii de pâine

•       Pâine delicioasa de casă!

•       Puteți face pâine proaspătă zilnic. Gata cu pâinea semi-învechită din magazin care a stat în congelator de câteva luni.

•       Prepararea pâinii este ușoară și simplă cu un aparat de pâine.

•       Fără frământare. Mașina de pâine face munca grea și frământă aluatul de pâine.

•       Este mult mai rapid decât a face pâine la cuptor. Pur și simplu se pun ingredientele mașina de pâine.

•       Fără substanțe chimice sau conservanți. Adăugați ingredientele, astfel încât să știți exact ce mâncați.

•       Puteți face pâine de casă pentru a se potrivi cu cerințele speciale ale familiei dvs. (de exemplu, pâine fără ouă).

•       Ideal pentru bucătari necalificați sau bucătari cu timp limitat.

•       Dincolo de pâinea de casă, puteți folosi mașina de pâine pentru a face pâine cu diverse semințe sau ingrediente, aluat pentru pizza, prăjituri, etc.

•       Puteți face chiar și acele baghete franțuzești sau diverse forme de pâine.

•       Nu trebuie să folosiți cuptorul pentru a coace o singură pâine.

•       Mai puțină mizerie. Amestecarea și frământarea se fac în mașina de pâine evitând curățenia ulterioară a blatului din bucătărie.

•       Prepararea pâinii cu un aparat de pâine este distractiv pentru întreaga familie! Puteți petrece mai mult timp cu cei mici învățându-i cum se prepară o pâine.