Pijamalele sunt cele mai importante articole de îmbrăcăminte. Studiile au demonstrat că oamenii petrec o treime din viață dormind, adică în pijamale! Practic, acestea sunt cele mai purtate haine din orice garderobă. De ce sunt importante? Simplu, pentru că îşi lasă amprenta asupra calității somnului.


De ce este important să se aleagă atent materialele din care sunt realizate pijamalele?

Pijamalele sunt piese ce intră în contact direct cu pielea. Pentru a beneficia de avantajele acestora şi de somn odihnitor trebuie să se acorde atenție tuturor detaliilor legate de materiale, croieli şi dimensiuni.


pijamale dama din bambus culori pastel


Se recomandă alegerea de țesături naturale - bumbac, mătase, bambus, caşmir - care se simt bine pe piele, nu produc iritaţii, oferă senzaţie plăcută în timpul purtării şi au proprietatea de a absorbi transpiraţie sau a proteja corpul de frig în timpul somnului. Un alt aspect important este legat de croială. Se recomandă pijamale confortabile, nu variantele strâmte care se lipesc pe corp, nici modelele mari ce atârnă. Corect selectate pijamalele pot îmbunătăți considerabil calitatea somnului şi, implicit, starea de bine şi sănătatea generală.


De ce pijamale din bambus?

Din ce în ce mai apreciată fibra de bambus a captat atenția unui număr mare de utilizatori. Motivele pentru care popularitatea acestor textile orientale a crescut sunt simplu de înțeles, şi sunt legate de caracteristicile deosebite pe care le au.


pijamale dama colorate din bambus

 

l  Îmbrăcămintea din bambus are capacitatea de a REGLA TERMIC

O primă caracteristică a ţesăturii din bambus este că are proprietatea de a regla temperatura corpului. Procesul de funcționare este următorul: transpirația este preluată de textila din bambus și este transformată în vapori, menţinându-se astfel constantă temperatura corpului. Grație acestui lucru poate fi considerată ideală pentru toate anotimpurile - vara conferă răcoare, iar iarna căldură. Pijamalele din bambus de damă, pentru copii și cele bărbătești vor oferi confort termic ridicat chiar şi persoanelor cu probleme de circulaţie.


l  Textila din bambus este ECOLOGICĂ

În domeniul producerii hainelor se pune accent pe sustenabilitate. Fibrele din bambus utilizate pentru realizarea hainelor și a pijamalelor nu sunt doar soluții sustenabile, nontoxice, dar sunt şi foarte prietenoase, fiind rezultate din culturi ecologice. Datorită acestei caracteristici țesătura din bambus este des utilizată, în industria vestimentară. Articolele realizate din bambus sunt apreciate nu doar pentru copii mici, persoane cu afecțiuni ale pielii sau sensibilitate crescută, dar şi de cei ce îşi doresc să se simtă bine zi de zi. Pijamalele de damă, pentru bărbaţi, cele destinate bebelușilor şi copiilor din bumbac ecologic reușesc să îndeplinească cele mai exigențe necesități de sustenabilitate.


l  Bambusul are capacitatea de a proteja pielea de razele UV

Hainele din bambus nu permit radiaţiilor UV nocive să intre în contact cu piele, protejând astfel împotriva arsurilor, iritaţiilor sau a alergiilor solare, fiind alegeri ideale pentru sezonul cald.


set dama camasa noapte cu halat din bambus


l  Hainele şi pijamalele din bambus asigură confort sporit în timpul purtării

Hainele şi pijamalele realizate din bambus sunt moi și foarte delicate la atingere, asemeni fibrelor de mătase şi caşmir conferă o senzație extrem de plăcută când sunt purtată. Țesătura din bambus este potrivită pentru somn şi desfășurarea în condiții optime ale activităților cotidiene.


l  Hainele şi pijamalele din bambus sunt uşor de întreţinut şi au rezistență la uzură

Ţesătura din bambus este impermeabilă, elastică, luminoasă şi se usucă rapid. Articolele vestimentare realizate din acest material sunt ușor de întreținut şi rezistente la uzură, deci pot fi considerate investiţii geniale în confort şi sustenabilitate.