Plita incorporabilă pe gaz a devenit una dintre alegerile principale ale marilor bucătari din România, dar și a chef-ilor din afara granițelor noastre. De ce este gazul sursa preferată pentru gătit? De ce sunt alese plitele incorporabile? Ei bine, la aceste întrebări vom răspunde în rândurile ce vor urma.

 

bucatarie moderna cu cuptori si plita inox

 

Avantajele unei plite pe gaz

 

Distribuire perfectă

 

O plită de gătit cu gaz este alimentată de gazul natural sau propan care, atunci când este aprins, răspândește flacăra într-un cerc perfect sub oală. Aceasta asigură o distribuție uniformă a căldurii pe întregul arzător și elimină posibilitatea de gătire neuniformă a preparatelor.

 

 

Temperaturi precise de gătit la plita incorporabilă

 

Motivul pentru care majoritatea bucătăriilor profesionale folosesc plite pe gaz este că pot controla cu ușurință căldura. Cu o simplă rotire a butonului, flacăra devine mai mare sau mai mică, astfel încât schimbarea căldurii să fie imediată și precisă. Temperaturile sunt mai aproape de căldura recomandată în cărțile de bucate, ajutându-vă să obțineți rezultate de încredere de fiecare dată când gătiți.

 

 

Gătire rapidă cu plita incorporabilă

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale plitelor pe gaz este acela că asigură o încălzire imediată, față de plitele electrice, spre exemplu, care au nevoie de timp pentru a putea să se încălzească. Pe lângă încălzirea rapidă, acestea se răcesc rapid, ceea ce reprezintă un avantaj extrem de important pentru siguranță.

 

 

Fără electricitate

 

În cazul unei pene de curent, plita pe gaz va funcționa fără probleme, deoarece are nevoie doar de alimentarea la gaz.

 

 

Temperatura ambientală

 

Plitele electrice emană mai multă căldură decât cele alimentate cu gaz, generând căldură în exces în casa dumneavoastră. Plitele de gătit pe gaz nu numai că vă păstrează o temperatură optimă în casă, dar, de îndată ce sunt oprite, flacăra se stinge și sursa de căldură se oprește – acest lucru nu se întâmplă cu o plită electrică deoarece aceasta continuă să emane căldură după ce este oprită.

 

 

Oferă un aspect perfect

 

O plită încorporabilă arată elegant, deoarece este nivelată meticulos și integrată la aceeași înălțime cu blatul bucătăriei. Țevile de gaz și firele electrice sunt ascunse și aduc un aspect inteligent și modern în bucătărie. Astfel de aparate sunt foarte potrivite pentru bucătăriile compacte.

Plitele încorporabile sunt disponibile mai ales în două finisaje, oțel inoxidabil și sticlă sau ceramică, unde arzătoarele sunt montate pe o suprafață plană a materialului respectiv.

 

 

Caracteristici suplimentare la plitele incorporabile

 

Plitele incorporabile pe gaz sunt dotate cu funcții suplimentare, precum sisteme de alarmă și temporizatoare care pot fi programate pentru a preveni supraîncărcarea și arderea alimentelor.

 

 

Ușor de curățat

 

O plită incorporabilă pe gaz este ușor de curățat și nu necesită folosirea de produse abrazive.

 

 

Cele mai bune plite incorporabile pe gaz la Studio Casa

 

Una dintre cele mai îndrăgite plite incorporabile pe gaz este modelul Studio Casa Dolce Vita PDV60 Nero din gama Rustica. Acest model deține patru arzătoare dotate individual cu valve de siguranță.

Grătarele sunt create din fontă pentru a putea susține greutatea vaselor și pentru a exista un echilibru perfect al acestora pe suprafața grătarului. Pe lângă beneficiile utile, grătarele de fontă aduc și un design elegant, iar negrul mat în cazul acestei plite incorporabile pe gaz oferă un aspect luxuriant.

 

Tehnologia implementată în această plită incorporabilă pe gaz se poate observa prin aprinderea electrică din butoane.

 

Pe lângă performanțele crescute, aceasta se diferențiază printr-un design modern, elegant. Non-culoarea dominantă este negrul mat, însoțit de finisajele butoanelor în culoarea bronzului. Astfel, plita poate să fie integrată atât într-o bucătărie modern, cât și în una clasică sau rustică.  

 

 

plita electrica


 

O altă plită incorporabilă pe gaz care a atras atenția multor cumpărători este modelul Largo LG90 din gama Clasica. Aceasta are o bază din inox și 5 arzătoare.

 

Patru din cele cinci arzătoare sunt cele întâlnite cu regularitate, atât din punct de vedere al poziționării acestora, cât și din punct de vedere al dimensiunilor. Al cincilea arzător deține triplă coroană pentru o mai multă putere de ardere, având flacără extrem de intensă. Acest arzător este special creat pentru tigăile Wok, oferind un timp redus de preparare a mâncării.

 

Pentru siguranță crescută, fiecare arzător este prevăzut cu valvă de siguranță, iar butoanele dețin individual aprindere electrică, plita având astfel un panou de control mecanic.

 

Pentru un design special, plita incorporabilă pe gaz Studio Casa Parma PG660 cu bază de sticlă termorezistentă beige este alegerea ideală. Forma de clepsidră a grătarelor din fontă distruge clișeul clasic de poziționare și aspectul acestora, aducând un aer modern și elegant, pe lângă utilitate. În plus, se obține un contrast frumos între sticla beige, arzătoarele și grătarele negre și butoanele de aprindere într-o nuanță superbă de bronz.

 

Pentru o curățare mai facilă, sticla termorezistentă este protejată cu un strat cu metal emailat.

 

plita rustica incorporabila beige