O reteta noua pentru cei ce iubesc Tiramisu. Pentru ca si mie imi place gustul de mascarpone, m-am gandit sa fac o prajitura cu crema mascarpone, asemanatoare cu Tiramisu, insa fara piscoturi. O prajitura mai selecta , pe care sa o poti servi de sarbatori. Si cel mai bine s-a potrivit combinatia dintre crema mascarpone si foile cu miere de albine. A iesit o prajitura super si chiar pot sa ma mandresc ca am avut aceasta idee . Incercati si voi prajitura Tiramisu cu foi cu miere si cacao, crema de mascarpone si visine.

1. Ingrediente foi pentru Prajitura Tiramisu cu visine

– 3 linguri miere de albina
– 3 linguri zahar
– 1 ou
– 2 linguri lapte
– 2 linguri cacao
– 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
– 200 grame faina
– 1 lingura de ulei

2. Ingrediente crema pentru prajitura Tiramisu cu visine

– 500 grame branza mascarpone
– 3 oua
– 7 linguri de zahar
– 200 ml frisca
– 2 pliculete de zahar vanilat
– 500 grame de visine
– 1/2 plic de gelatina

3. Ingrediente decor pentru Prajitura Tiramisu cu visine

– 150 ml frisca
– 2 linguri de cacao

4. Preparare foi pentru Prajitura Tiramisu cu visine

Intr-un vas se pune mierea de albine, zaharul, oul,laptele si cacaua. Se amesteca , apoi se pune bicarbonatul stins, Se pune treptat faina, si cand incepe sa se lege compozitia si devine mai groasa, se trece la framantat cu mana. Dupa ce s-a adaugat toata faina si aluatul devine uniform, se pune uleiul. Se amesteca bine . Deoarece aluatul este putin lipicios din cauza mierii, va puteti spala pe maini. Cu mainile curate , presarati o planseta cu faina, puneti aluatul pe planseta si-l impartiti in doua. Se intind 2 foi si se coc pe dosul tavii.