Dacă beneficiați de suficient spațiu și doriți să vă compartimentați locuința ca la carte, trebuie să știți următorul lucru: bucătăria este locul în care mâncarea doar se prepară, sufrageria sau living-ul este locul de relaxare, iar zona de dining este zona în care se savurează preparatele.

De cele mai multe ori, zona de dining se află lângă bucătărie - pentru ca preparatele să fie aduse mai ușor la masă, și este integrată în sufragerie. Zona de dining din living trebuie să se integreze în decorul sufrageriei pentru a exista unitate și aspect complementar. A realiza această sarcină nu este deloc ușor pentru că sunt multe elemente de luat în calcul: de la numărul de persoane, până la culori.

Am creat acest ghid pentru a vă oferi informații utile despre modul în care puteți să integrați zona de dining în living.

 

·      Integrarea zonei de dining în living

·      Scaunele – elementele de legătură între zona de dining și living

·      Cele mai bune scaune tapițate pentru dining

 

1.  Integrarea zonei de dining în living

 După cum am menționat și în rândurile de mai sus, există anumite criterii pe care trebuie să le luați în considerare atunci când creați zona de dining în living și anume:

 

Spațiul disponibil

Atunci când vorbim despre design interior, vorbim în primul rând despre proporții. Zona de dining trebuie să fie mult mai mică decât livingul pentru că are mai puține componente și are ca scop unic servitul preparatelor.

Zona de dining este compusă strict dintr-un set cu masă și scaune, nimic altceva. Aceasta trebuie să fie cât mai minimalistă și nu trebuie să conțină elemente care să interfereze discuțiile, precum: televizor (acest element este dedicat strict zonei de living).

 scaune tapitate living sau bucatarie

Stil scaune

Deoarece nu există un perete despărțitor între zona de dining și living este important ca tematica să fie aceeași: vă îndreptați către un stil franțuzesc, sau poate scandinav ori rustic? Important este ca stilul să fie fluid dintr-o parte în alta a camerei.

Masa

Nu trebuie să achiziționați o masa de bucătărie. Aceasta trebuie să fuzioneze cu întregul concept și să aibă un aspect masiv și de bună calitate. Într-o astfel de situație, este important să există lemn masiv în construcția mesei pentru a oferi căldură. 

Scaune

Scaunele sunt cel mai important element de legătură dintre zona de dining și zona de living, fiind acel accesoriu stilistic care leagă frumos și armonios cele două zone.

  

2. Scaunele – elementele de legătură între zona de dining și living

 Scaunele sunt cele care mențin legătura dintre cele două zone, astfel că cea mai bună alegere o reprezintă scaunele pentru living tapițate.

Scaunele pentru dining tapițate au marele avantaj al confortului, fiind potrivite atât pentru zona de living, cât și pentru zona de dining. În momentul actual, sunt disponibile în magazinele de profil foarte multe modele de scaune pentru living tapițate, dar pentru a le integra în zona de dining trebuie să aibă anumite caracteristici:

 

Scaun cu spătar înalt

Scaunele pentru dining tapițate care vor fi folosite cu precădere în zona de dining trebuie să aibă spătar înalt pentru a permite persoanelor să aibă o poziție confortabilă după ce au savurat un anumit fel de mâncare – după ce ați degustat un fel de mâncare așezați tacâmurile pe farfurie și vă lăsați pe spătar, semn că ați terminat de mâncat și că veți participa în continuare la discuții într-o altfel de postură.

Cotiere scaune

Este indicat ca scaunele tapițate dedicate zonei de dining să nu aibă cotiere pentru a putea permite buna mișcare a corpului.

Înălțime scaune

Șezutul scaunului trebuie să fie situat la o înălțime optimă față de blatul de masă care să permită mâncatul optim pentru o persoană cu înălțime medie.

Dacă aveți oaspeți sau membrii familiei au înălțimi foarte diferite, puteți să alegeți înălțimea șezutului scaunului de la sol specială pentru aceștia – scaunele nu trebuie să aibă același model sau aceleași culori, ele doar trebuie să fie complementare și să se integreze în stilul ales.

Stil scaune

După cum am menționat și în rândurile de mai sus, puteți să optați pentru același model de scaune și aceeași culoare sau puteți să vă jucați cu modelele și culori pentru  oferi un aspect modern și dinamic.

Atunci când vorbim despre stil, trebuie să avem în vedere și designul scaunelor:

-puteți să optați pentru cele clasice cu spătar dreptunghiular, fabricate din lemn masiv (fag, stejar, plop, etc.) cu șezut tapițat

-puteți să vă orientați către stilul scandinav care se definește prin confort, minimalism și eleganță

-puteți să vă orientați către stilul franțuzesc care se definește prin eleganță, lux și design exigent – de cele mai multe ori, aceste scaune le întâlnim în locuințele ce mizează pe opulență

-puteți să vă orientați către stilul industrial care se definește prin simplitate, fără atingeri stilistice complicate

Dacă nu doriți monotonie, puteți să puneți în jurul mesei un scaun pentru living tapițat, un fotoliu pentru living, o băncuță, un tamburel – desigur, trebuie să acordați o atenție mult mai mare asupra texturilor și culorilor pentru a avea un aspect final deosebit.

Distanțare scaune

Dacă nu aveți mult loc la dispoziție, nu alegeți scaune tapițate masive care să nu permită buna mișcare a corpului. Este necesar ca fiecare mesean să aibă spațiul personal, să poată să se miște liber.

  

3. Cele mai bune scaune pentru dining tapițate

Pentru că am elaborat acest subiect, vom oferi câteva exemple de scaune tapițate care să fuzioneze cu zona de dining din livingul dumneavoastră.